Artikeln innehåller reklamlänkar

Efter kollapsen – Kanye West byter namn

Kanye West byter namn

Efter en kollaps, ett sjukhusbesök och experiment med stilen gör rapparen Kanye West ytterligare en förändring i sitt liv. Nu väljer han att byta namn.

Rapparen Kanye West, 41, har nyligen släppt ett nytt album. Detta blir hans andra efter kollapsen 2016 då han bland annat under en konsert började anklaga Beyoncé Knowles, 37, för utpressning och Jay-Z, 48, för att ”ha mördare”. Han passade samtidigt på att anklaga Facebooks grundare Mark Zuckerberg, 32, och sökmotorn Google för att vara lögnare innan han avslutade talet med att ställa in flera kommande konserter.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Han tillbringade tre veckor på sjukhus och hela turnén ställdes in på grund av hans psykiska ohälsa. Sedan dess har Kanyes liv gått upp och ner och han har experimenterat en hel del med sitt utseende och sin  look. Efter att ha provat livet som blondin är han nu tillbaka i sin vanliga, mörka hårfärg. Nu är det istället namnet som ändras, och på Twitter  har han officiellt gått ut med namnbytet.

”Varelsen formellt känd som Kanye West. Jag är YE”, skriver han.

Det är inte första gången han använder sig av namnet Ye, hans album som kom ut tidigare i år heter just det. Då förklarade han namnet med att det var en förkortning av hans eget förnamn. Dessutom påpekade han att man i Bibeln använder ordet ye istället för you (engelska för ”du”. Reds. anm.).

– Så jag är du, jag är oss, det är oss. Det gick från Kanye, som betyder den enda, till just Ye. Att bara vara en spegelbild av vårt goda, vårt onda, vår förvirring, allt, sa rapparen i en intervju med Billboard.

Han är inte den enda rapparen som bytt namn. Sean Combs har under sin karriär gått under namnen Puff Daddy, P Diddy, Dissy och Brother Love. 

Kanye är gift med realitystjärnan Kim Kardashian, 37. De har barnen North, 5, Saint, 2 och Chicago, 8 månader.

Kanye West i samband med hans offentliga kollaps i november 2016.

Kanye West bakom dräkten till albumomslaget av hans stora genombrott – ”The College Dropout” (2004)

Modemogulen Karl Lagerfeld och Kanye West i Paris, mars 2015.

Kanye West hade ett tag en bromance med USA:s omstridda president Donald Trump. Nu verkar dock Kanye inte vilja bli förknippad med Trump längre – i februari 2017 raderade han alla tweets som hade med Trump att göra.

Kanye West, Kim Kardashian, Kourtney Kardashian och Kris Jenner på Paris Fashion Week 2016.

Kim Kardashian med parets gemensamma barn North och Saint West. Paret väntar tillökning med ett tredje barn i januari 2018. Namnförslag, någon?

LÄS OCKSÅ: Kanye Wests första ord om missbruket – avslöjar sanningen bakom kollapsen

LÄS OCKSÅ: Här är skönhetsprodukterna som kändisarna använder

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!