Efter anklagelserna mot Spacey – nu stoppas inspelningen av succéserien

Knappt 24 timmar efter att Netflix meddelat att sjätte säsongen blir succéseriens ”House of Cards” sista, meddelar nu streamingjätten att de pausar inspelningen av sista säsongen till följd av övergreppsanklagelserna mot huvudrollsinnehavaren Kevin Spacey.

Den rutinerade Hollywood-stjärnan Kevin Spacey, 58, anklagades i söndags av skådespelaren Anthony Rapp, 46, för ett övergrepp som ska ha skett 1986. Anthony var då 14 år gammal och ska ha blivit hembjuden till Kevin på en fest. När de sista gästerna gått ska Hollywoodstjärnan ha lagt sig på pojken. Till slut tog sig Anthony loss och kunde ta sig därifrån.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

Detta fick Netflix att reagera – och agera – och streaminggiganten meddelade i går att Netflix-succén ”House of Cards” inte kommer att komma tillbaka efter att den sjätte säsongen spelats in. I ”House of Cards” spelar Kevin Spacey har spelat Frank Underwood, en politiker som under seriens gång klättrat mot amerikanska presidentposten – med, inte alltid, schyssta medel.

Och nu verkar det högst oklart om det överhuvudtaget blir någon sista säsong av serien. Det är den amerikanska sajten Deadline som tagit del av Netflix besked att lägga inte fortsätta inspelningarna – tillsvidare. Det är i nuläget oklart hur mycket som har hunnits spelats in av den sjätte, och sista, säsongen.

Media Rights Capital och Netflix har beslutat att skjuta upp produktionen av den sjätte säsongen av House of Cards tillsvidare, för att ge oss tid att se över den rådande situationen och ta itu med eventuella bekymmer hos vår personal”.

Kevin Spacey själv kommenterade i söndags anklagelserna som Anthony Rapp riktar mot honom.

– Om jag betedde mig som han beskriver är jag skyldig honom en ursäkt för vad som i så fall är ett djupt olämpligt, berusat betrende. Jag är ledsen över de känslor han beskriver att han burit inom sig alla dessa år, sa Spacey till Buzzfeed.

House of Cards har vunnit 33 Emmys och 8 Golden Globe, vilket gör den till en av de mest hyllade tv-serierna någonsin.

LÄS OCKSÅ: House of Cards läggs ner efter övergreppsanklagelserna mot Kevin Spacey

LÄS OCKSÅ: Åklagare inleder förundersökning – Martin Timell utreds för våldtäkt

Foto: Netflix, IBL

SENASTE NYTT!