LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

House of Cards läggs ner efter övergreppsanklagelserna mot Kevin Spacey

30 okt, 2017 
Jonatan Berggren
Kevin Spacey anklagas för att förgripit sig på en 14-årig pojke. Nu stoppas serien "House of Cards", där han spelat huvudrollen.
Annons

Kevin Spacey, 58, anklagades i söndags av skådespelaren Anthony Rapp, 46, för ett övergrepp som ska ha skett 1986. Anthony var då 14 år gammal och ska ha blivit hembjuden till Kevin på en fest. När de sista gästerna gått ska Hollywoodstjärnan ha lagt sig på pojken. Till slut tog sig Anthony loss och kunde ta sig därifrån.

Kevin Spacey påstår sig inte komma ihåg händelsen, men förnekar inte anklagelsen.

– Om jag betedde mig som han beskriver är jag skyldig honom en ursäkt för vad som i så fall är ett djupt olämpligt, berusat betrende. Jag är ledsen över de känslor han beskriver att han burit inom sig alla dessa år, säger skådisen till Buzzfeed.

De senaste åren har Kevin Spacey varit högaktuell i rollen som Frank Underwood i Netflix-serien “House of Cards”. Snabbt kallade produktionsbolaget till ett krismöte och på måndagskvällen kom enligt Hollywood Reporter beskedet: House of Cards läggs ner. I skrivande stund har inte Netflix gått ut med exakt skäl för nedläggningen, men de kommenterade anklagelserna mot Kevin:

“Media Rights Capital och Netflix är djupt bekymrade över nyheten gällande Kevin Spacey. Vi har haft möten med vår personal och försäkrat oss om att de känner sig trygga och stöttade.”

Den sjätte säsongen av serien spelas just nu in, och de 13 avsnitten ska sändas under 2018. Efter det går succén i graven.

House of Cards har vunnit 33 Emmys och 8 Golden Globe, vilket gör den till en av de mest hyllade tv-serierna någonsin.

Foto: IBL, Netflix

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons