Artikeln innehåller reklamlänkar

Dramat bakom Demi Lovatos överdos: Trodde hon var död

Nu avslöjas dramatiken bakom Demi Lovatos överdos.

Demi Lovato talar ut om överdosen som höll på att ta hennes liv. Och nu avslöjas även dramat under räddningsaktionen av stjärnan.

”Förlåt att jag inte är nykter längre” sjunger Demi Lovato, 25, i låten Sober som hon släppte bara dagar innan hon hittades medvetslös i sitt hem efter att ha tagit en överdos. Efteråt vårdades hon på sjukhus och läget var kritiskt.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Världen över visade människor sitt stöd då det först var osäkert om hon ens skulle överleva. Till slut kom ett pressmeddelande till Fox News där hennes presstalesperson kunde berätta hur läget såg ut.

”Demi har nu vaknat och är med sin familj som vill visa sin tacksamhet till alla för er kärlek, era böner och för ert stöd. En del av informationen som rapporterats stämmer inte och familjen ber alla att respektera deras privatliv och att inte spekulera då hennes hälsa och återhämtning är det absolut viktigaste just nu.”, meddelade presstalespersonen i uttalandet. 

Nu avslöjas dramatiken som uppstod när Demi hittades. Enligt en källa som uttalat sig till nöjessajten TMZ var Demi i så pass dåligt skick att hennes assistent trodde att hon var död. Källan hävdar att en av hennes livvakter kände på sig att något förskräckligt hade hänt hemma hos Demi. Därför åkte han hem till henne och när han klev in genom dörren möttes han av Demi Lovatos assistent som skrek ”Hon är död, hon är död!”.

Livvakten rusade fram till Demi och märkte att direkt att hon inte andades. Enligt källan fanns det blod på hennes kudde och det fanns också tecken på att hon kräkts. Hennes luftvägar var igensatta.

För att försöka rädda Demi började livvakten med hjärt- och lungräddning i väntan på att ambulanspersonal. Enligt källan kan livvaktens insats varit avgörande till varför Demi Lovato är vid liv i dag.

Efter överdosen har Demi Lovato gått med på att läggas in på rehab efter att familjen försiktigt lagt fram förslaget. Enligt TMZ ville de avvakta och låta henne återhämta sig från alla komplikationer som uppstod efter överdosen innan de ställde frågan till henne.Demi Lovato blev väldigt sjuk och de ville inte trigga henne på något sätt i onödan.

Instagram har Demi Lovato själv uttalat sig för första gången efter överdosen.

”Jag har alltid varit transparent med min resa med mitt missbruk. Vad jag har lärt mig är att den här sjukdomen inte försvinner eller tonas ut med tiden. Det är något som jag måste fortsätta besegra och det har jag inte gjort än”, skriver hon.

https://www.instagram.com/p/BmHH69KlY3L/?taken-by=ddlovato

Demi tackar gud för att hon fortfarande är vid liv och även sina fans för all den kärlek och stöd som hon fått den senaste veckan.

”Nu behöver jag tid att läka och fokusera på att bli nykter och på resan till återhämtning”, skriver hon och tillägger:

”Jag kommer fortsätta kämpa”.

Demi Lovato hittades medvetslös i hennes hem i slutet av juli efter att ha tagit en överdos.

Stjärnan har tidigare varit fast i missbruket och i mars firade hon 6 år som nykter. Men sedan vände det...

Bara en månad innan överdosen släppte Demi låten "Sober" där hon ber om ursäkt för att hon inte längre är nykter. Så hon visste vad som var på gång.

Nu har hon gått med på att läggas in på rehab och stöttas av familjen.

Ex-pojkvännen Wilmer Valderrama har också stöttat Demi under hennes tid på sjukhuset.

Demi Lovato började sin karriär som barnstjärna på Disney channel.

Hennes musikkarriär tog fart efter succéfilmen Camp rock där hon spelade mot bröderna Jonas.

LÄS OCKSÅ: Efter överdosen – Demi Lovato går med på rehab

LÄS OCKSÅ: Här är de bästa sheet-maskerna för att ge din hy en ordentlig boost

FOTO: Stella

FRÅN FÖRSTASIDAN