Dödsorsaken fastställd – countrysångaren blev bara 32 år

Luke Bell

Nyligen möttes vi av det tråkiga beskedet att countrysångaren Luke Bell hade avlidit.
Nu har dödsorsaken fastställts.
Se Gunilla Perssons ilska efter händelsen i Fångarna på fortet: ”Nu dör jag”
0:39

Efter reklamen: Se Gunilla Perssons ilska efter händelsen i Fångarna på fortet: ”Nu dör jag”

(0:39)

Slå på ljud

Det var i augusti som countryartisten Luke Bell anmäldes försvunnen. Artisten och hans vän Matt Kinman befann sig i Tuscon, Arizona vid tiden för försvinnandet.

– Vi kom ner hit till Arizona, för att jobba, spela musik, och han bara stack. Han satt i baksätet i bilen, och jag gick in för att ta något att äta. Jag kom ut, och då hade han lämnat bilen och stuckit, sa Matt Kinman till savingcountrymusic.com.

Men strax efter hans försvinnande så rapporterade amerikanska medier att Bell hade hittats död i närheten av den plats där han försvann.

Enligt artistens kollegor hade han lidit av psykisk ohälsa i flera år, och hans mentala hälsa hade försämrats.

Dödsorsaken fastställd – countrysångaren blev bara 32 år

Nu har artistens dödsorsak fastställts. Enligt People så visar en toxikologisk rapport på att sångaren hade en dödlig mängd av fentanyl i sitt system och alkohol. Och enligt obduktionsrapporten så led Bell även av en hjärt-kärlsjukdom vid tidpunkten för sin död, men det var inte det som orsakade hans död.

I rapporten har rättsläkaren skrivit:

”Med hänsyn till de kända omständigheterna kring detta dödsfall, den tillgängliga sjukdomshistoriken och undersökningen av kroppen så hänförs dödsorsaken till fentanylförgiftning. Dödsorsaken är en olycka"

FOTO: FACEBOOK, KÄLLA: PEOPLE

FRÅN FÖRSTASIDAN