Erbjöds droger i "Biggest loser" – nu stoppas programmet

"Biggest loser" skakas av en drogskandal. En deltagare från den amerikanska version anklagar sin tränare för att ha erbjudit henne olagliga piller – för att få henne att rasa i vikt.

Samtidigt som “Biggest loser VIP” spelats in hemma i Sverige, har också en vanlig säsong av den amerikanska förlagan filmats. Men nu kommer beskedet att bantningsdokusåpan kommer att ställas in i USA, enligt Daily Mail.

Anledningen är att en deltagare ska ha blivit erbjuden illegala viktminskningspiller av sin tränare under sin medverkan. Händelsen ska ha ägt rum 2008 och det är deltagaren Joelle Gwynn som nu väljer att tala ut.

Bob Harper var min tränare. Han går i väg och hans assistent kommer in. Han har en brun papperspåse med piller. Han säger: ”Ta den här drogen, den kommer verkligen hjälpa dig”, säger deltagaren i en intervju med The New York Post. 

LÄS MER: Så ser ”Biggest loser”-deltagarna ut idag – efter sina viktras

I intervjun berättar deltagaren också att hon efter att ha blivit erbjuden drogerna, valde att vända sig till “Biggest loser”-läkaren Robert Huizenga för att få stöd. Men i stället för att erbjudas hjälp, vände sig i stället doktorn mot henne och anmälde Joelle för falska anklagelser.

– Läkaren gav mig bara en dålig ursäkt om varför de använder hjälpmedel och att det var vårt beslut som deltagare om ville ta dem eller inte, säger Joelle Gwynn i intervjun.

Efter intervjun har Robert Huizenga valt att stämma både Joelle Gwynn och The New York Post. Samtidigt har tidningen Daily Mail nu kommer över dokument där det framgår av läkaren uttryckligen har krävt att deltagaren ska ta tillbaka sina anklagelser, eftersom hon har fått “serien att hamna i dålig dager”. Robert Huizenga är också upprörd över att anklagelserna har gett honom så dåligt rykte att han har förlorat jobb.

”Miss Gwynns upprörande anklagelser – som har resulterat i att The Biggest Loser läggs ner och att Dr Huizenga förlorat två jobbuppdrag i tv – är extra flagranta med tanke på att Dr Huizenga har varit emot droger hela sitt liv”, står det bland annat i dokumenten.

NBC har ännu inte gjort något offentligt uttalande om huruvida “Biggest loser” ställs in eller inte.

LÄS MER: “Biggest loser”-Simon jagas av kvinnor: “Öppen för allt”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!