BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Dallas-skådespelaren död – blev 71 år

08 aug, 2022 
André Färnsveden
Dallas
Dallas var under en period en av världens mest populära serier.
Nu har en av skådespelarna somnat in, 71 år gammal.
Annons
Här är Hollywoodstjärnorna som dog i tidig ålderBrand logo
Här är Hollywoodstjärnorna som dog i tidig ålder

Tv-serien Dallas började sändas 1978, och blev snabbt en extremt populär serie. Den klassiska såpoperan kretsade kring Ewing-familjen som gjort sig förmögna inom oljebranschen men jobbar med boskapsuppfödning på en ranch utanför Dallas, i Texas.

Dallas-skådespelerskan död

En av skådespelarna i serien var Roseanna Christiansen som spelade hembiträdet för familjen Ewing. Hon medverkade i 112 avsnitt i de sista nio säsongerna av serien. Nu har hon somnat in, 71 år gammal.

Annons

Hon avled den 14 juli på Antelope Valley Medical Center, i Kalifornien, berättade hennes man för The Hollywood reporter. Ingen dödsorsak avslöjades.

En minnesgudstjänst hölls för henne under lördagen på Heritage of Faith Christian Center i Crowley, i Texas. Christiansen var prästvigd och skådespelar-coach. Genom hennes skola Action! Acting, vägledde hon tusentals studenter under sin karriär.

– Många av hennes elever hänvisar till sina privata sessioner som deras "terapisessioner", sa hennes man till The Hollywood reporter och fortsatte:

– Även om hennes liv på flera år var för kort, tillbringade hon tillräckligt med tid här för att plantera frön av kärlek, uppmuntran och skönhet i alla hon träffade.

Roseannas karriär

Roseanna föddes den 11 mars 1951 i New York. Hon började karriären redan som ung när medverkade i en off-off-Broadway musikal vid 9-årsåldern. Efter sina gymnasieår flyttade hon till Los Angeles för att jaga sina drömmar om att bli skådespelare.

Annons

Hennes första roll var som hembiträde i den populära serien The Jeffersons. Hon medverkade i tre avsnitt av serien innan hon fick en liknande roll i tv-serien Dallas.

Roseanna Christiansen bredvid Marla Gibbs i tv-serien The Jeffersons.
Roseanna Christiansen bredvid Marla Gibbs i tv-serien The Jeffersons.

FOTO: WIKIPEDIA

Annons