Dallas-skådespelaren död – blev 71 år

Dallas

Dallas var under en period en av världens mest populära serier.
Nu har en av skådespelarna somnat in, 71 år gammal.
Här är Hollywoodstjärnorna som dog i tidig ålder
0:43

Efter reklamen: Här är Hollywoodstjärnorna som dog i tidig ålder

(0:43)

Slå på ljud

Tv-serien Dallas började sändas 1978, och blev snabbt en extremt populär serie. Den klassiska såpoperan kretsade kring Ewing-familjen som gjort sig förmögna inom oljebranschen men jobbar med boskapsuppfödning på en ranch utanför Dallas, i Texas.

Dallas-skådespelerskan död

En av skådespelarna i serien var Roseanna Christiansen som spelade hembiträdet för familjen Ewing. Hon medverkade i 112 avsnitt i de sista nio säsongerna av serien. Nu har hon somnat in, 71 år gammal.

Hon avled den 14 juli på Antelope Valley Medical Center, i Kalifornien, berättade hennes man för The Hollywood reporter. Ingen dödsorsak avslöjades.

En minnesgudstjänst hölls för henne under lördagen på Heritage of Faith Christian Center i Crowley, i Texas. Christiansen var prästvigd och skådespelar-coach. Genom hennes skola Action! Acting, vägledde hon tusentals studenter under sin karriär.

– Många av hennes elever hänvisar till sina privata sessioner som deras "terapisessioner", sa hennes man till The Hollywood reporter och fortsatte:

– Även om hennes liv på flera år var för kort, tillbringade hon tillräckligt med tid här för att plantera frön av kärlek, uppmuntran och skönhet i alla hon träffade.

Roseannas karriär

Roseanna föddes den 11 mars 1951 i New York. Hon började karriären redan som ung när medverkade i en off-off-Broadway musikal vid 9-årsåldern. Efter sina gymnasieår flyttade hon till Los Angeles för att jaga sina drömmar om att bli skådespelare.

Hennes första roll var som hembiträde i den populära serien The Jeffersons. Hon medverkade i tre avsnitt av serien innan hon fick en liknande roll i tv-serien Dallas.

Roseanna Christiansen bredvid Marla Gibbs i tv-serien The Jeffersons.

Roseanna Christiansen bredvid Marla Gibbs i tv-serien The Jeffersons.

©CBS/Courtesy Everett Collection

FOTO: WIKIPEDIA

FRÅN FÖRSTASIDAN