LÄS MER:MadonnaVictoria BeckhamBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Céline Dion drabbad av obotlig sjukdom – ställer in hela Courage-turnén

26 maj, 2023 
Celine Dion
Céline Dion får ställa in allt.
Detta efter hennes hälsotillstånd – då hon kämpar mot en obotlig sjukdom.
”Jag är så ledsen över att behöva göra er besvikna igen”, skriver hon på Twitter.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hen vinner Let's dance 2023 – enligt finalistenBrand logo
Hen vinner Let's dance 2023 – enligt finalisten

Céline Dion är en världskänd artist – vars musik nästintill alla hört.

Men den senaste tiden har hon inte kunnat vara ute mycket bland sina fans, då hon drabbats av en obotlig sjukdom. Hon har stiff person syndrom, vilket är en autoimmun sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet.

Socialstyrelsen förklarar sjukdomen bland annat såhär:

”Stiff person syndrome (stiff = stel) är en förvärvad sjukdom med påverkan på det centrala nervsystemet. Hos de flesta med stiff person syndrome går det att påvisa antikroppar mot proteiner i centrala nervsystemet, och sjukdomen ses i dag som en autoimmun sjukdom. Vid autoimmuna sjukdomar angriper immunförsvaret den egna kroppens vävnader och organ. Symtomen uppkommer i regel i vuxen ålder och innebär fortskridande muskelstelhet, smärtsamma muskelkramper och ibland ofrivilliga muskelryckningar.”

Annons

Ställer in spelningarna – kommer inte till Sverige

Utöver sin sjukdom fick Céline även ställa in flera konserter på grund av pandemin – men nu gäller det alltså hennes hälsotillstånd. Det är på Twitter som artisten går ut med det dystra beskedet, att hela hennes Courage-turné ställs in.

”Jag är så ledsen över att behöva göra er besvikna igen och även om det krossar mitt hjärta, är det bäst att vi ställer in allt tills jag verkligen är redo att vara tillbaka på scenen... Jag ger inte upp... och jag kan inte vänta med att se er igen”, skriver hon på Twitter.

Céline Dion skulle ha haft en konsert på Friends arena i Stockholm, den 30 september. Info ska ha skickats till biljettköparna, så att de får sina pengar tillbaka.

Annons