Britney Spears slutar helt – anledningen bakom beslutet: ”Traumatiserad”

Britney Spears slutar helt – anledningen bakom beslutet: ”Traumatiserad”

Britney Spears låter meddela att hon, med största sannolikhet, inte tänker uppträda på scen någonsin igen.
Jag är så envis att jag förmodligen aldrig kommer att uppträda igen, bara för att bevisa en poäng”, skriver Spears i ett inlägg på Instagram.
Harry Styles mardröm – fans faller från läktaren
0:33

Efter reklamen: Harry Styles mardröm – fans faller från läktaren

(0:33)

Slå på ljud

Det var i november förra året som stod stod klart att världsstjärnan Britney Spears, 40, vann rättegången mot hennes far Jamie Spears, 70, och blev fri från det 13 år långa förmyndarskapet som skapat stora rubriker världen över under hashtagen #freebritney.

Efter frigörelsen var det nog många som hoppades på en comeback från artisten, men nu meddelar hon att hon förmodligen aldrig kommer att stå på en scen igen. Här är anledningen.

Britney Spears comeback som en fri kvinna – samarbetet med Elton John

Så sent som för tre veckor sedan kom ett glädjande besked från popikonen. Då släpptes nämligen låten Hold me closer som är en duett, remix och tolkning med Elton John, 75, av hans klassiska hit Tiny dancer från 1971.

Hon gjorde med andra ord en comeback till musiken, efter två års tystnad – men för första gången på 13 år som en myndig och fri kvinna.

Många fans höll nog andan för att snart kunna klicka hem biljetter till en kommande världsturné eller åtminstone en konsert med ikonen på scen igen. Men nu ser det ut som att många fans kommer att bli besvikna.

Britney Spears lägger ner turnélivet - därför vill hon inte uppträda live mer

Den amerikanska nyhetssajten Daily Mail rapporterar nu att stjärnan uttalat sig, i ett meddelande på Instagram, där hon slår ner hoppet om en kommande turné.

Jag är så envis att jag förmodligen aldrig kommer att uppträda igen, bara för att bevisa en poäng”, skriver Spears i inlägget.

Vidare beskriver hon arbetet med stora liveframträdanden har ”traumatiserat henne för livet”. Detta då arbetet med ”petita” bakgrundsdansare har triggat hennes osäkerhet och på så sätt varit kontraproduktivt, eftersom deras jobb är att ge henne stöd på scenen.

De kränkande så kallade proffsbilderna varje turné. De kunde i alla fall ha fuskat och retuscherat bilderna åt mig. De två dagarna med fotografering var bokstavligen de värsta någonsin”, skriver popstjärnan och fortsätter.

Jag är en extremt kort tjej men naturligtvis anställde mitt team de minsta tjejerna de kunde hitta. Den som tycker att jag är löjlig borde ställa sig på scenen och känna känslan.

I inlägget, som senare raderades återfanns även en rad svordomar och gliringar riktade mot hennes föräldrar.

Britney med flera bakgrundsdansare på scenen under Femme Fatale Tour år 2011.

Britney med flera bakgrundsdansare på scenen under Femme Fatale Tour år 2011.

FOTO: Larry Marano/Shutterstock

FOTO: Eduardo Munoz

FRÅN FÖRSTASIDAN