Jamie Spears blir av med förmyndarskapet – Britney Spears vändning

Jamie Spears och Britney Spears

Britney Spears har känt sig styrd av sin pappa Jamie Spears i flera år.
Nu avsäger han sig förmyndarskapet och anklagar dottern för att komma med ”falska anklagelser”.
– Mr. Spears borde kliva åt sidan omedelbart, säger popstjärnans advokat till TMZ.

Britney Spears fans i stor protest "Free Britney"
Slå på ljud

Britney Spears slog igenom med hitlåten ”...Baby one more time” 1998, skriven av svenska musikproducenten Max Martin.

Hon blev snabbt en av de populäraste popsångerskorna i världen. Britney Spears var på allas läppar och paparazzis följde febrilt efter stjärnan i jakt på de bästa bilderna.

Kändisskapet hade dock en mörk baksida. Britney Spears hade det inte lätt och kämpade med psykisk ohälsa och drogproblem.

17 februari 2007 eskalerade det när Britney Spears dök upp hos exmaken Kevin Federline, strax efter att hon lämnat ett rehab i staden Antigua, och krävde att få träffa sina två barn.

Britney Spears

Britney Spears kämpade med psykisk ohälsa och drogproblem. 2007 blev hon rejält uppmärksammad när hon plötsligt rakade av sig håret. Sedan 2008 har hennes pappa Jamie Spears varit hennes förmyndare.

Bauer Griffin/MEGA

Britney Spears rakade av sig håret

När Kevin Federline inte gick med på hennes krav, blev hon rasande och tog sig till en frisörsalong för att raka av sig håret. Paparazzis följde efter och världen kunde bara se på när popstjärnan sjönk djupare ner i mörkret.

Sedan 2008 har Britney Spears varit omyndigförklarad. Hennes pappa, Jamie Spears, tog då över förmyndarskapet.

Popstjärnan har i många år försökt att bli av med pappans förmyndarskap och fans har under parollen ”free Britney” krävt att hon ska släppas fri.

Fans kräver att Britney Spears släpps fri

Fans har fått nog och tycker att Britney Spears ska släppas fri och få leva ett normalt liv.

Jim Ruymen/UPI/Shutterstock

Britney: Pappa bestämde vem jag fick dejta

Tidigare i år publicerade New York Times dokument som visar att Britney Spears flera gånger överklagat domstolens beslut att ge all makt till Jamie Spears. Enligt popstjärnan så har pappan bestämt vem hon får dejta och vem hon får umgås med.

Britney Spears hävdar även att hon känt sig tvingad att ställa sig på scen och uppträda i Las Vegas. Hon påstår också att hon fått 17 000 kronor i veckan av Jamie Spears, trots att framträdandena drog in miljoner.

Jamie Spears och Britney Spears

Britney Spears har upprepade gånger försökt domstolens att ändra sitt beslut och stoppa Jamies Spears makt över henne.

Copyright 2020 The Associated Press.

Britneys advokat rasande på pappan: ”Falska anklagelser”

Nu verkar det som att Jamie Spears är beredd att avsäga sig förmyndarskapet. I dokument som TMZ tagit del av skriver hans advokat, Vivian Thoreen, att det egentligen inte finns några skäl att avsäga förmyndarskapet, men att de ”falska anklagelserna” som riktats mot pappan bidragit till en offentlig familjestrid som inte är optimal för dottern.

Jamie Spears samarbetar nu med rätten och Britney Spears advokat Mathew Rosengart för att hitta en ny förmyndare till dottern.

Samtidigt är Mathew Rosengart kritisk till Jamie Spears uttalanden och tycker han ska sluta komma med ”falska anklagelser” och ”vara tyst och kliva åt sidan omedelbart”.

– Vi ser fram emot att fortsätta vår djupgående utredning av herr Spears och andras agerande under de senaste 13 åren, då han tillskansat sig flera miljoner dollar av dotterns egendom, säger advokaten till TMZ.

Mathew Rosengart

Britney Spears advokat Mathew Rosengart tycker att Jamie Spears ska ligga lågt, vara tyst och ”kliva åt sidan omedelbart”.

VALERIE MACON

LÄS OCKSÅ: Britney Spears oigenkännlig – efter jobbiga tiden

LÄS OCKSÅ: Fansens krav efter Britney Spears träningsvideo: ”Ta bort”

Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock, Bauer Griffin/MEGA, Copyright 2020 The Associated Press, VALERIE MACON

FRÅN FÖRSTASIDAN