LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Britney Spears låstes in – blev paranoid: ”Familjen ville döda mig”

16 nov, 2023 
Erika Svensson
Britney Spears kommer med en rad privata avslöjanden i sin bok The Woman in me.
Nu berättar hon om hur hon låstes in.
”Trodde familjen ville döda mig”
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här anländer Demi Moore på röda mattanBrand logo
Här anländer Demi Moore på röda mattan

I oktober släppte Britney Spears sin efterlängtade självbiografi The Woman in me, och man kan lugnt säga att omvärldens förväntningar infriats. Det som kanske har väckt störst uppståndelse är detaljerna om förmyndarskapet som 41-åringen var under i 13 år.

I boken skriver Britney att hon gick med på förmyndarskapet endast för att hon var rädd att inte få träffa sina barn annars. Hon motsatte sig däremot att det var pappa Jamie Spears som skulle ha hand om henne, vem som helst hämtad på gatan hade enligt Britney varit bättre.

Pappa Jamie Spears hårda regler: ”Jag var tvungen”

Pappas regler var stenhårda, han kontrollerade vad dottern åt, hade på sig, hur mycket hon skulle väga, vem hon fick och inte fick ha kontakt med. Han var också bra på att kritisera hennes kropp.

Annons

– Jag var tvungen att låta håret växa ut och komma i form igen. Jag var tvungen att lägga mig tidigt och ta vilka mediciner de än bad mig ta. Jag trodde det var jobbigt att bli kritiserad för min kropp i pressen men det gjorde mer ont när det kom från min pappa. Han sa regelbundet till mig att jag såg tjock ut och att jag behövde göra något åt det, skriver hon.

Britney

Tvingades ta mediciner: ”Trycka ner min kropp så mycket”

Förmyndarna tog ifrån Britney all frihet. Hon trodde att hon skulle få tillbaka lite kontroll om hon var medgörlig men tillvaron blev bara värre. Hon mådde dåligt av medicinerna hon tvingades ta och kämparglöden och livsglädjen rann långsamt ur henne.

– När de la mig på en bår visste jag att de kunde trycka ner min kropp så mycket de ville. De kunde försöka döda mig, tänkte jag. Jag började fundera på om de faktiskt ville döda mig. 2018 tvingade Jamie Britney att ta in på rehab. Han hotade med att stämma henne annars och “få henne att framstå som en jävla idiot” i rätten.

Annons

– De höll mig inlåst mot min vilja i månader. Det här kommer låta galet men jag säger det igen för det är sanningen: Jag trodde de skulle döda mig.

Britneys nya bok.

”Familjen hälsade på mig för att avsluta det de startat, att döda mig en gång för alla”

Starka medicinerna påverkade stjärnans psyke och hon blev alltmer paranoid och övertygad om att familjen ville se henne död.

– Jag var en spillra av mitt forna jag. Jag var fortfarande på lithium som gjorde mig dåsig. Och jag var rädd. Det slog mig att familjen bara hälsade på mig för att avsluta det de startat, att döda mig en gång för alla. Om det låter som jag var paranoid, tänk på allt jag hade gått igenom innan det – på hur de hade förrått och låst in mig.Sedan november 2021 är Britney Spears fri från förmyndarskapet.

FOTO: WALTER / BESTIMAGE / TT

Annons