LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Vårdnadsbråket efter tragedin: Mama June stäms av döda dotterns ex

12 jan, 2024 
Erika Svensson
Drama och bråk förföljer familjen Shannon/Thompson och inte ens Anna ”Chickadee” Cardwells tragiska död kan få dem att hålla sams.
Istället följs dödsfallet av ett infekterat vårdnadsbråk om hennes barn.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gunilla Persson berättar exklusivt för Hänt – sanningen bakom virala klippetBrand logo
Gunilla Persson berättar exklusivt för Hänt – sanningen bakom virala klippet

Den kända reality-familjen Shannon/Thompson har gått igenom både himmel och helvete tillsammans. Men efter drogskandaler och familjebråk kom den värsta smällen någonsin när äldsta dottern Anna ”Chickadee” Cardwell fick ett cancerbesked i januari förra året.

Prognosen var dyster och i september berättade hennes mamma June ”Mama June” Thompson, 44, att dotterns liv inte skulle gå att rädda. Den 9 december tog Anna sitt sista andetag, blott 29 år gammal. Mitt i sorgen har Mama June nu blivit stämd av Annas exman Michael Cardwell.

Barnen får olika vårdnadshavare

Efter dödsfallet rapporterade sajten TMZ att Mama June och hennes barn hjälps åt för att ta hand om Annas två döttrar Kait-lyn Elizabeth, 11, och Kylee Madison, 8.

Annons

Men nu ger sig Kylees pappa Michael in i fajten och enligt tidningen InTouch stämmer han Mama June för att själv få vårdnaden om båda döttrarna. Michael och Anna var gifta mellan 2014 och 2017 och fick dottern Kylee tillsammans.

Anna hade redan dottern Kaitlyn sedan en tidigare relation men flickans pappa har aldrig velat veta av henne, eller betalat underhåll. Istället har Michael fungerat som Kailtyns vårdnadshavare ihop med Anna och så vill han att det ska förbli.

Eftersom Kylee är hans biologiska barn fick han fulla vårdnaden om henne efter Annas död, medan Kaitlyn hamnade under sin mormor Mama Junes beskydd. Men nu vill Michael alltså ha juridiskt stöd för att få full vårdnad även om styvdottern. Men det vägrar Mama June gå med på.

Inget prat med mamma på flera år

I sin stämningsansökan skriver Michael att han redan betalar för Kaitlyns skola och påpekar att Anna och Mama June länge haft en dålig relation och att June därför inte är en lämplig vårdnadshavare.

Annons

Mycket riktigt pratade inte Anna och June med varandra på många år efter att Anna 2015 avslöjade att hon som 8-åring blev sexuellt antastad av Mama Junes dåvarande pojkvän, Mark McDaniel.

Redan innan det bodde Anna för det mesta hemma hos sin mormor.

– Anna har haft en väldigt ansträngd relation med sin mamma genom livet och de gick i långa perioder utan att prata med varandra. På samma sätt har Mama Junes närvaro i de små barnens liv varit inkonsekvent, skriver Michael i sin stämningsansökan.

Mama June säger till TMZ att hon och Michael kommer mötas i rätten och att det är flickans egen önskan att få bo med henne och hennes nya man Justin Stroud.

– Barnen har förlorat sin mamma, varför låta dem gå igenom det här? säger Mama June och syftar på vårdnadsbråket

FOTO: Arkiv

Annons