LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Blakes kamp för jämlikhet – så skyddar hon döttrarna

05 aug, 2017 
AvHanna Svärd
Skådespelaren Blake Lively är noga med att skydda sina barn från media och för stor uppmärksamhet. Men i en ny intervju berättar hon nu om hur hon och maken Ryan Reynolds jobbar med att uppfostra deras två döttrar till att förstå att har precis samma möjligheter som killar.
Annons

Skådespelaren Blake Lively, 29, som har döttrarna James, 2,5, och Ines, 11 månader, tillsammans med skådespelaren Ryan Reynolds, 40, är noga med att uppfostra döttrarna till att förstå vikten av jämlikhet mellan olika kön. I en ny intervju berättar hon om att hon och Ryan väljer att fokusera på allt från större saker, till små detaljer i hur de uppfostrar deras två döttrar.

Ett exempel hon tar upp i intervjun är att ordet “bossig” ofta används i positiv bemärkelse när det handlar om killar och män, medan det har en negativ klang i sammanhang där tjejer och kvinnor tar för sig, skriver Closerweekly.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Min man sa, jag vill aldrig använda det där ordet igen. När en man blir kallad bossig är det aldrig på ett negativt sätt, så varför ska det vara det när man pratar om en kvinna? Det är nedvärderande, och gör att kvinnor inte vågar “vara en boss”, säger Blake till tidningen Glamour.

Ett annat exempel hon tar upp är att hon och hennes man aktivt tänker på att använda kvinnliga pronomen när de pratar med barnen. Hon förklarar att om Ryan plockar upp en larv när barnen är med, frågar han dem: “Vad heter hon?” istället för “Vad heter han?”.

Annons

I samband med att Blake Lively gjorde reklam för sitt pågående filmprojekt, “Her Husband´s Secret”, passade hon även på att ta upp vikten av att lyfta sina döttrar och uppmuntra dem till att se sina egna styrkor.

– Vi är alla födda med att känna oss perfekta, fram till att någon säger åt oss att vi inte är det, sa hon innan hon fortsatte:

– Så det finns ingenting jag kan lära min dotter (James). Hon har redan alla förutsättningar. Det enda jag kan göra är att hjälpa henne att skydda det hon redan känner.

Foto: IBL

Annons