LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Ben Affleck bryter tystnaden om alkoholismen: "Livslång kamp"

06 okt, 2018 
AvOla Brising
Ben Affleck berättar om sin alkoholism i ett öppenhjärtigt inlägg på sin Instagram.
Ben Affleck talar ut om sin alkoholism på Instagram. Samtidigt gör Jennifer Garner allt för att snabba på skilsmässan mellan dem.
Annons

I slutet av augusti kördes Ben Affleck, 46, akut till rehab för sitt alkoholmissbruk. Bakom ratten satt hans exfru Jennifer Garner, 46, som han var gift med från 2005. Jennifer har, trots att de separerade för tre år sedan, hållit god kontakt med Ben och ställt upp mycket på honom när han haft problem.

Just alkoholen har Ben Affleck länge haft stora problem med. Faktum är att det var tredje gången han skrevs in på behandlingshem för sitt missbruk.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Han söker vård. Han vet att han behöver hjälp och är öppen med det, sa en källa i tidningen People.

Fyllekraschen kom bara några veckor efter att uppbrottet från flickvännen och tv-producenten Lindsay Shookus, 38, blev officiellt. De två hade träffats sedan förra sommaren, men istället för att landa i sin sorg över ännu en icke-fungerade relation gick Ben raskt vidare och började dejta den 24 år yngre Playboy-modellen Shauna Sexton, 22, samtidigt som han dränkte sina sorger i sprit. Till sist krökade han sig in i väggen och var tvungen att be ex-frun om hjälp ännu en gång.

Annons

Och det verkar som om Ben verkligen kämpar för att komma ur sitt missbruk den här gången. För sent igår kväll svensk tid la han ut ett långt inlägg på Instagram där han förklarade för sina fyra miljoner följare:

”Den här veckan har jag en fyrtio dagars behandling på ett center som behandlar alkoholberoende. Stödet jag har fått från familj, kollegor och fans betyder mer än vad jag kan beskriva i ord. Det har gett mig styrkan att kunna prata om min sjukdom med andra.”

Ben fortsätter i inlägget med att förklara att en kamp mot ett missbruk alltid är en “livslång kamp”, att man aldrig helt kommer ifrån sitt beroende, och att han kommer att slåss mot sin alkoholism både för sin egen och sin familjs skull.

Han avslutar den långa texten med att skriva:

”Med acceptans och ödmjukhet fortsätter jag ta till mig hjälpen från så många människor, och jag är alla er som finns där för mig tacksam. Jag hoppas senare i livet kunna bli en förebild för andra som kämpar.”

Annons

Samtidigt rapporteras det att Jennifer, som ansökte om skilsmässa 2017, försökt snabba på processen för att få deras äktenskapsskillnad att gå igenom. En orsak till att det tagit så lång tid är just Ben Afflecks alkoholism. Så sent som i går gick skilsmässan officiellt igenom – tre år efter att deras separation, skriver den amerikanska nöjessajten Radar online.

Jennifer Garner har inte tidigare velat skriva på några papper om delad vårdnad av barnen Violet, 12, Serefina, 9, och Samuel, 6, eftersom han missbrukat och varit så destruktiv.

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

FOTO: IBL, Stella

Annons