Arnold Schwarzenegger på sjukhus – utfört hjärtoperation

25 okt, 2020 
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger har opererat sitt hjärta för andra gången på två år.
Nu uppdaterar han sina följare om sitt hälsotillstånd.
Annons
Jennifer Anistons stora familjelycka – glädjen över nya tillskottet
Jennifer Anistons stora familjelycka – glädjen över nya tillskottet

Arnold Schwarzenegger är den österrikisk-amerikanska kroppsbyggaren som minst sagt har många strängar på sin lyra. Förutom styrketräningen har han också ägnat sig en hel del åt skådespeleri, och har dessutom de senaste tjugo åren börjat engagera sig politiskt.

Under den senaste tiden har Hollywoodstjärnan även gjort en hel del offentliga uttalanden gällande coronaviruset som han tar på största allvar. I Kalifornien där han bor är det nämligen strikta regler för personer över 65 år, och på Twitter uppmanar han även alla andra i hans ålder att hålla sig hemma.

– Det viktiga är att vi stannar hemma, för det är utegångsförbud just nu. Ingen får gå ut, speciellt inte någon som är 72 år gammal, säger han i en video på Twitter och pekar på sig själv innan han fortsätter:

– Inga fler restauranger, ok? Glöm det och allmänna folksamlingar också. Vi stannar hemma!

Den som regelbundet följer Arnold på plattformen har också kunnat ta del av hans många lektioner i hur man tvättar händerna på rätt sätt för att minska risken för smitta. Och hans försiktighetsåtgärder har lyckats hålla honom från att bli smittad av viruset, men häromveckan blev han istället drabbad av något helt annat.

Annons

Arnold Schwarzenegger inlagd på sjukhus

I mars för två år sedan tvingades Arnold till en akutoperation för hjärtat. Operationen var ett rutiningrepp i form av byte av en kateterventil, men under operationen uppstod det komplikationer som gjorde att läkarna behövde operera akut. Efter den dramatiska händelsen uppdaterade han sina sociala medier för att meddela att han mår bra.

”Jag somnade och förväntade mig att vakna med ett litet snitt och vaknade med ett stort. Men gissa vad? Jag vaknade och det är något att vara tacksam för”, skrev han då

Men nu två år senare har kroppsbyggaren behövt lägga sig under kniven ännu en gång.

För några dagar sedan blev Arnold inlagd på sjukhus för att byta ut sin aortaklaff. Under en bild på sig själv liggandes i sjukhussängen skriver han om händelsen på Instagram:

Tack vare teamet på Cleveland Clinic har jag en ny aortaklaff att följa med min nya kateterventil som jag fick från min senaste operation. Jag känner mig fantastisk och har redan gått på gatorna i Cleveland och njutit av alla era fantastiska statyer. Tack till alla läkare och sjuksköterskor i mitt team!”

Annons

Och i kommentarsfältet är det många som är lättade över att allt har gått bra. Bland annat hans barn Patrick och Katherine Schwarzenegger.

”SNÄLLA GÅ INTE TILL JOBBET IDAG!!”, skriver sonen följt av fem hjärtan.

FOTO: Instagram, TT

Annons