TRENDAR JUST NU!MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Här är anklagelserna mot Woody Allen i dokumentären Allen v. Farrow på HBO

22 feb, 2021 
Woody Allen och Mia Farrow
Den 22 februari har Allen v. Farrow premiär på HBO. Dokumentären innehåller en hel del anklagelser mot filmmakaren Woody Allen.
Men vilka är anklagelserna?
Annons
16 Hollywoodkändisar som är lika som bärBrand logo
16 Hollywoodkändisar som är lika som bär

Det var redan i början på 90-talet, år 1992, som det riktades det anklagelser mot Woody Allen, 85, om sexuella övergrepp. Adoptivdottern Dylan Farrow, 35, hade berättat om en händelse i hemmet, med Allen iblandad, för sin mamma skådespelerskan Mia Farrow. Hon var då bara sju år gammal, och detta var inget som Allen dömdes för, då misstankarna mot regissören lades ned och han släpptes fri efter en utförlig polisutredning. Orsak? Inget av händelsen från styvdotterns historia hade gått att bevisa.

En större uppståndelse ägde rum kring filmmakaren var under MeToo, hösten 2017. Då ställde sig dottern Dylan sig själv och sin berättelse mitt i rampljuset, då hon valde att tala ut i Los Angeles Times. Om vad? Ja, De sexuella övergrepp hon tidigare berättat om för sin mamma.

Vad påstår Dylan Farrow som Woody Allen nekar till?

Dylans berättelse innefattar en händelse där Allen ska ha förgripit sig på styvdottern sexuellt, på vinden i familjens hem i Connecticut.

Annons

Detta är något som Woody Allen nekat till, alltihop.

Något som detta däremot resulterade till redan år 1992 var en vårdnadstvist, vilken ex-frun Mia vann och då fick ensam vårdnad om ex-parets tre gemensamma barn.

Idag lever Woody Allen tillsammans med sin adoptivdotter Soon-Yi Previn, 50.

Woody Allen, Soon-Yi Previn
Woody Allen och adoptivdottern Soon-Yi Previn.

Vad handlar Allen v. Farrow om?

Så, vad är då nytt i allt detta och vad handlar nya dokumentären Allen v. Farrow på HBO Nordic om?

Woody Allen har i alla dessa år nekat mot anklagelserna mot honom. Och han har inte blivit dömd för något, då fallet om sexuella övergrepp inte har prövats i domstol.

Anklagelserna mot Allen om sexuella övergrepp samt pedofili har nu förnyats i och med den nya dokumentär-serien, då den undersöker de händelser kring anklagelserna som riktats mot Allen – på riktigt nära håll.

Annons

Men i dokumentären är det endast ena sidan som får komma till tals, eftersom varken Woody Allen eller hustrun Soon-Yi Previn medverkar. Inte heller sonen Moses Farrow, som tidigare ställt sig på Allens sida är med i Allen v. Farrow. Ex-frun Mia Farrow däremot, medverkar och återger sina anklagelser återigen – i detalj.

Dokumentären Allen v. Farrow är i fyra delar och finns att streama på HBO Nordic.

FOTO: RUBA/TT

Annons