LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift

2 1/2 män-skådespelaren Conchata Ferrell är död – blev 77 år

14 okt, 2020 
Conchata Ferrell
Skådespelerskan Conchata Ferrell är död. Under sin livstid blev hon nominerad flera gånger till en Emmy för sin insats i serien Two and a half men.
Annons

Videon kunde inte hittas

Skådespelerskan Conchata Ferrell har nominerats ett flertal gånger till en Emmy. För vad? Jo, såklart sin fantastiska medverkan i komiska tv-serien 2 ½ män.

Världen har nu nåtts av den tråkiga nyheten att Conchata Ferrell avlidit. Skådespelerskan blev 77 år gammal.

Rollen som Berta i 2 ½ män

I den otroligt populära tv-serien 2 ½ män spelade Conchata Ferrell rollen som hushållerskan Berta. Och det gjorde hon med bravur! Berta blev nämligen snabbt en otroligt populär karaktär i programmet.

Conchata lyfte in serien ensam, utan spelade tillsammans med kända personer som Jon Cryer, Charlie Sheen och senare Ashton Kutcher i huvudrollerna.

Har medverkat i flera filmer och serier innan 2 1/2 män

Conchata har varit skådespelerska länge och många känner främst igen henne från sin medverkan i tv-serien 2 1/2 män, där hon var med i hela 211 avsnitt mellan år 2003 och 2015. Men hon har varit med i många andra filmer, bland annat:

Annons
  • Heartland, film från 1979
  • Mystic Pizza, film från 1988
  • Lagens änglar, en tv-serie där hon medverkat i 20 avsnitt mellan år 1988 till 1992
  • Mord och inga visor, en tv-serie där hon gjorde en gästroll år 1989
  • Edward Scissorhands, en film från 1990
  • True Romance, film från 1993
  • Vänner, en tv-serie där hon gjort en gästroll år 1999
  • Erin Brockovich, en film från 2000
  • Mr. Deeds, en komedifilm från 2002

Så dog Conchata Ferrell

I december förra året så drabbades Conchata av en njurinflammation som även spred sig vidare till blodet. Då var läget kritiskt och hon blev tvungen att ligga inne flera veckor på avdelning för intensivvård. Men det gick till slut bra och hon tillfrisknade efter inflammationen.

Dessvärre försämrades tillståndet i somras och det var i måndags som Conchata Ferrell avled på sjukhus efter att ha drabbats av ett hjärtstopp, rapporterar Deadline. På Sherman Oaks-sjukhuset i Kalifornien hade hon sina närmaste i familjen kring sig när hon somnade in efter hjärtattacken.

Conchata föddes den 28 mars år 1943 i Charleston, West Virginia. Hon har tidigare studerat på Marshall University. Hon var även gift och hade en dotter.

FOTO: Greg Gayne/Netflix/Kobal/REX, Picture Perfect/REX/TT

Annons