LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Kronprinsessan Victorias regelbrott – upprepade misstaget

15 jan, 2022 
Kronprinsessan Victoria
Det finns många regler att förhålla sig till för våra kungliga högheter. Men vissa regler verkar det vara lite si och så med.
Nu avslöjas ett regelbrott som ständigt upprepas inom svenska kungafamiljen – läs expertens ord om det hela här!
Annons
Här tränger sig kungen förbi kronprinsessparet under Nobelfirandet 2021 – Se klippet härBrand logo
Här tränger sig kungen förbi kronprinsessparet under Nobelfirandet 2021 – Se klippet här

Den senaste tiden har det hänt mycket inom den svenska kungafamiljen. Det började med att kung Carl Gustaf, 75, och drottning Silvia, 78, testade positivt för covid och tvingades isolera sig på Drottningholms slott.

Men efter några dagar i karantän blev det turbulent utanför det kungliga slottet. Några inkräktare hade nämligen brutit sig in på området och det slutade med stort polispådrag.

Efter det visade det sig att även kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, testade positivt för viruset – för andra gången! I mars 2021 åkte de nämligen på corona första gången och fick då hålla sig inne.

Lyckligtvis verkar prins Carl Philip, 42, med familj och prinsessan Madeleine, 39, med familj ha klarat sig. Detta trots att de allesammans umgicks och träffades under julhelgen.

Glädjebeskedet: Prinsessan Madeleine fick komma hem

Prinsessan Madeleine är gift med affärsmannen Chris O'Neill, 47, sedan snart åtta år tillbaka och tillsammans har de barnen prinsessan Leonore, 7, prins Nicholas, 6, och prinsessan Adrienne, 3. Familjen bor till vardags i Miami och på grund av pandemin hade de inte träffat den svenska kungafamiljen på väldigt lång tid.

Annons

Därför var det ett stort glädjebesked när Hovet kunde meddela att prinsessan Madeleine med familj kommer hem över jul! Detta var ett glädjande besked för alla och framför allt för kompisarna prinsessan Estelle, 9, och prinsessan Leonore.

Hänt har tidigare rapporterat om den goda vänskapen mellan de två kusinerna som är i ungefär samma ålder. På bilder kan man se dem busa med varandra och njuta av varandras sällskap.

En annan person som troligtvis också blev glad över Madeleines hemkomst är kronprinsessan Victoria. Hon är nämligen allmänt känd för att vara väldigt familjekär och trivs som bäst när hon får ha alla sina familjemedlemmar runtom sig.

Avslöjandet om kronprinsessans regelbrott

Även om det inte har blivit några större sammankomster eller tillställningar för våra kungliga högheter under den senaste tiden så har vi flera gånger sett dem bära serafimerorden till deras vackra klänningar. Men nu avslöjas ett regelbrott som både kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och drottning Silvia brutit mot!

Annons

Det är Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson som uppmärksammar problemet.

”Enligt experter ska man inte bära Serafimerorden på naken hud som kronprinsessan gör här. Men alla prinsessorna och även drottningen har brutit mot den regeln flera gånger genom åren så det verkar inte vara så noga med den saken.”, konstaterar hon och avslöjar knepet för att hålla bandet på plats:

”För att ordensbandet inte ska fladdra runt över klänningen så finns det ett smart knep som ni kan se på Victorias rygg. Man fäster bandet med en liten brosch på klänningstyget och då sitter ordensbandet fast ordentlig under en middag och mingel. Framtill har man också föst fast bandet med en brosch.”

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Johan Jeppsson/TT

Annons