Zoe, 33, föll mot döden när hon tog selfie: ”Foto var hennes passion”

Zoe, 33, föll mot döden när hon tog selfie: ”Foto var hennes passion”

33-åriga Zoe Snokes skulle ta en selfie när det otänkbara hände. Hennes make Joeri Jansen kollade bort i en sekund – och plötsligt föll frun 30 meter mot sin död.
– Jag varken såg eller hörde något, inget skrik, ingenting, säger den förkrossade maken Joeri Janssen, enligt Daily Mail.
Så här ska du agera om du blir vittne till brott
Slå på ljud

Zoe Snoeks, 33, och Joeri Janssen från Nederländerna var på en trevlig husbilssemester genom Europa. Paret reste med sina två hundar och befann sig i närheten av den belgiska byn Nadrin – när det otänkbara hände.

Paret träffades redan som unga under skoltiden. Zoe Snoeks och Joeri Janssen gifte sig 2012 och älskade att vara ute på äventyr. Efter pandemin bestämde de sig för att ge sig ut på resa genom Europa. De reste alltid med sina två hundar.

– Vi lämnade i söndags, i vår husbil. Efter pandemin har det varit vår lilla grej att åka runt i vår bil och ta vackra fotografier, säger maken Joeri, enligt brittiska Daily Mail.


Skulle åka hem – men ville ta en sista bild

Det nederländska paret var påväg hemåt, till staden Limburg, när olyckan inträffade. Men innan de kommit hem, stannade de till vid den lilla belgiska byn. Paret hade nämligen sett en trevlig klippa som de ville fotografera.

Maken Joeri Janssen gillar att flyga drönare. Paret släppte ut sina hundar Jou och Ivy. Det var tidigt på morgonen och klippavsatsen låg ut mot vattnet.

– Vi vaknade tidigt. Det är nästan alltid dimma då, vilket är bra för fotografier. Vi var där innan nio på morgonen, berättar maken i efterhand.

I intervjuer förklarar den förkrossade maken att hans fru höll på att ta bilder vid klippavsatsen, när hon bad honom kolla till hundarna Ivy och Jou.

”Jag varken såg eller hörde något”

– Hon sade till mig att kolla hundarna. Jag vände mig mot hundarna och sade till dem att lugna sig. När jag vände mig om mot Zoe igen var hon inte där längre, hon hade bara försvunnit.

– Det kan inte ha tagit mer än fem sekunder. Jag varken såg eller hörde något, inget skrik, ingenting, berättar Joeri Janssen.

33-åriga Zoe Snoeks var spårlöst försvunnen. Men snart upptäckte maken att Zoe hade fallit 30 meter ner i floden Ourthe.

– Jag ropade efter henne. Men jag insåg snart att det var hopplöst.

– Jag ringde omedelbart efter hjälp. Men hade svårt att få täckning. Och det var dessutom svårt att få dem att förstå mig, jag pratar bara lite franska, säger maken.

Sprang till närmaste hotell för att larma

Istället sprang maken till ett hotell i närheten. Polis och annan räddningspersonal kom snabbt till platsen. Hennes kropp hittades senare av dykare.

– De berättade för mig att Zoe tragiskt nog var död. De sa det på franska, men jag förstod omedelbart vad de sa, säger maken.

– Att ta fotografier var hennes passion. Jag låste direkt upp hennes mobil och den sista bilden var en selfie vid klippkanten. Hennes allra sista selfie.

LÄS OCKSÅ: Sachia Maries fick veta om makens otrohet dagen innan hans begravning

LÄS OCKSÅ: 73-åriga mamman födde tvillingarna – då dog hennes make

Foto: INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN