Zlatan Ibrahimovics fräcka besked om framtiden: ”Jag bestämmer…”

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger

Zlatan Ibrahimovic har tröttnat på alla frågor.
Nu kommer han med ett tydligt och fräckt besked.
”Jag bestämmer...” skriver han på Instagram.
Zlatans känslosamma ord – erkänner oron efter karriären
0:43

Efter reklamen: Zlatans känslosamma ord – erkänner oron efter karriären

(0:43)

Slå på ljud

Zlatan Ibrahimovic, 40, har under karriären bjudit på närmast overkliga konstnummer och fotbollsmål. Med sina gudabenådade fötter har han seglat upp och blivit Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna.

Samtidigt innebär en blomstrande fotbollskarriär tuffa livsval. Under nuvarande tiden i Milan har han tvingats separera från partnern Helena Seger, 51, och barnen Maximilian, 15, och Vincent, 14, som bor kvar i Stockholm.

– Den här tiden tar tid från min familj och det är ingen lätt sak. Om du har två ungar som gråter varje gång du lämnar dem så är det lite jobbigt. Jag är människa, även om jag är superman. Men vem är man utan fotbollen? Även utanför fotbollen är jag en av ”allihop”, sa Zlatan till Fotbollskanalen när han under en presskonferens fick frågor om familjelivet.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, 40, har den senaste tiden varit skadedrabbad och fått sparsmakat med speltid.

Marco Canoniero/Shutterstock

Fotbollslegendarens rörande ord

Frågan är hur länge Zlatan Ibrahimovic kommer att hålla igång. De senaste åren har han dragits med en skadeproblematik som får många att undra om det inte är dags att lägga fotbollsskorna på hyllan.

Han har även haft sparsmakat med speltid och i vissa matcher har det bara blivit några minuter. Fotbollslegendaren Francesco Totti, 45, var själv 40 år gammal när han tog det svåra beslutet att sluta med sporten som han så djupt älskar och är rädd att Zlatan inom kort går samma öde till mötes.

– Jag hoppas han fortsätter så länge han känner för det, så länge hans kropp tillåter honom att vara lika avgörande som han varit. Men att spela tio minuter, sedan hålla upp, och tillbringa mer tid i sjukstugan än på planen…det är tungt. Ibra har varit ett lejon på och vid sidan av planen, sa han till La Gazzetta dello Sport.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic sitter i publiken och hejar på sitt Milan.

Jonathan Moscrop

Zlatans rörande ord: ”Jag vill inte ångra mig”

Zlatan Ibrahimovic tjänar i dag drygt 71 miljoner kronor per säsong, men vid en eventuell fortsättning i Milan skulle lönen sänkas rejält, enligt flera italienska tidningar.

Trots den jobbiga separationen har Helena Seger alltid stått vid sin partners sida och stöttar förmodligen honom i vilket beslut han än tar. Oavsett kommer det bli väldigt känslosamt och svårt den dagen han måste fatta ett avgörande beslut.

– Jag vill inte ångra mig när jag slutar. Jag vill maximera medan jag kan. Man har den här rädslan om vad som kommer hända efteråt. Det kommer komma massa erbjudanden hit och dit. Det adrenalinet jag får på planen kommer jag inte att få igen, inte chans. Det är där paniken kommer in, sa han nyligen på en presskonferens, enligt Göteborgs-Posten.

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic lever separerad från familjen. Här syns han med frun Helena Seger.

XPOSUREPHOTOS.COM

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Fräcka beskedet inför alla: ”Jag bestämmer”

Samtidigt så vittnar aktiviteter på sociala medier att Zlatan inte har några planer på att sluta riktigt än. I ett nytt klipp kan man se när han sparkar bollar i mål, den ena sparken kraftfullare än den andra.

En av bollarna, den enda som är gul, sparkas rätt in i kameran och omkullkastar kameralinsens tillvaro. Till inlägget kommer han med ett tydligt besked om att det är han som bestämmer och ingen annan.

”Jag bestämmer när det är dags att sluta, på samma sätt som jag bestämmer att den gula bollen ska träffa dig”, skriver han i inlägget.

LÄS OCKSÅ: Zlatans känslosamma ord – erkänner oron efter karriären

LÄS OCKSÅ: Zlatan Ibrahimovics sorg efter broderns död: ”Svårt att förstå”

Foto: Marco Canoniero/Shutterstock, XPOSUREPHOTOS.COM, Instagram, Jonathan Moscrop

FRÅN FÖRSTASIDAN