Zlatan avslöjar tuffa kampen – privata bilderna visar: ”Är inte bra”

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger

Zlatan Ibrahimovic har haft det tufft på det privata planet.
Nu berättar fotbollsstjärnan om svåra tiden.
”Har aldrig lidit så mycket”, skriver han på sociala medier.
Zlatan Ibrahimovics segertal efter ligatiteln
0:33

Efter reklamen: Zlatan Ibrahimovics segertal efter ligatiteln

(0:33)

Slå på ljud

Zlatan Ibrahimovic, 40, avslutade säsongen på bästa tänka bara sätt. Klubben AC Milan vann Serie A och firade som om det inte fanns en morgondag på gatorna i Milano. Den svenska fotbollsstjärnan sågs både röka cigarr och spruta skumpa på publiken.

Samtidigt har säsongen på många sätt varit en känslosam berg och dalbana. Under tiden i Italien har Zlatan tvingats leva ifrån Helena Seger, 51, och tonårssönerna Maximillian, 15, och Vincent, 14, som bott kvar i Sverige för att få en normal skolgång.

– Den här tiden tar tid från min familj och det är ingen lätt sak. Om du har två ungar som gråter varje gång du lämnar dem så är det lite jobbigt. Jag är människa, även om jag är superman. Men vem är man utan fotbollen? Även utanför fotbollen är jag en av ”allihop”, har Zlatan sagt till Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic och lagkamraterna firade på Milanos gator efter ligatiteln.

LiveMedia

”Har aldrig lidit så mycket”

Dessutom har fotbollsgiganten från skånska Malmö dragits med svåra skador och tvingats stå över flera matcher. Efter ligatiteln skrev han ett inlägg på Instagram där han berättade om skadorna som plågat honom.

”Under de senaste sex månaderna har jag spelat utan korsband i mitt vänstra knä. Det har varit svullet under det senaste halvåret”, skrev han och fortsatte:

”Jag har knappt sovit på sex månader på grund av smärtan och har aldrig lidit så mycket på och utanför planen. Jag gjorde det omöjliga till något möjligt. I mitt huvud har jag bara haft ett mål och det var att pusha mitt lag till att bli italienska mästare, för det hade jag lovat dem. I dag har jag ett nytt korsband och ännu en titel”.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, 40, har plågats av skador den senaste tiden. ”Aldrig lidit så mycket på och utanför planen”, skriver han på Instagram.

LiveMedia

Privata bilderna visar tuffa kampen

Zlatan opererade knät dagarna efter ligatiteln och beräknas vara borta från spel i sju till åtta månader. Fotbollsstjärnan skriver att han under ett halvårstid tagit 20 sprutor och tömt knät en gång i veckan.

På sociala medier har han delat med sig av processen. I klippet ser man hur en lång nål stick in i knät och sedan töms på en gul vätska.

”Jag tömde knät en gång i veckan i sex månader”, skriver Zlatan Ibrahimovic till klippet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Milan om Zlatans framtid

Enligt korsbandsexperten och överläkaren Anders Stålman tyder svullnaden i knät på att Zlatan haft problem med fler saker än korsbandet.

– Det är inte bra, det tyder på en annan skada i knät. Det är inte det skadade korsbandet som ligger bakom svullnaden utan sannolikt någon menisk eller brosk, sa han till Sportbladet tidigare i veckan.

Framtiden för fotbollsgiganten är aningen oviss och det har tidigare spekulerats i att han kan lägga skorna på hyllan. Milans sportchef Paolo Maldini har dock för avsikt att förlänga kontraktet med anfallaren.

– Vi kommer att höras. Jag ser inga problem i att komma överens. Att spela så här är inte det han vill, men vi får se vad som händer de kommande veckorna. Av det jag har förstått har han för avsikt att fortsätta, säger han till Gazzetta dello Sport, enligt Aftonbladet.

Helena Seger

Helena Seger och barnen bor kvar i Sverige medan Zlatan spelar fotboll i Italien.

MIGUEL MEDINA

Foto: LiveMedia, MIGUEL MEDINA, Twitter

FRÅN FÖRSTASIDAN