William, 13, tragiskt död i vattnet – mammans varning efter tragedin

Jayne Drennan och William McNully

William hittades tragiskt död i vattnet.
Nu uppmanar mamman Sharron Drennan alla ungdomar att tänka till.
– Se till så att din mamma inte behöver gå igenom samma sak som mig, säger hon.
0:37

Efter reklamen: 4-åringen håller på att drunkna – fadersinstinkten räddade Xavier

(0:37)

Slå på ljud

I juni förra året lekte William McNally, 13, med några vänner vid floden River Gryffe i skotska kommunen Renfrewshire. Efter ett tag bestämde sig vännerna för att hoppa i vattnet och ta en simtur.

Det var där något gick fruktansvärt fel. William fastnade i något och hamnade under vattnet. När räddningstjänsten fick in larmet tog det lång tid för dem att lokalisera William.

– När vi kom fram till sjukhuset sa de att skadorna var väldigt allvarliga eftersom han varit fast under vattnet en längre tid. Skadorna på hjärnan gick inte att reparera, säger Williams moster Jayne Drennan till The Sun.

Jayne Drennan och Claire Drennan

Williams mostrar Jayne Drennan och Claire Drennan berättar om den fruktansvärda olyckan.

Youtube
Tuva, 28, mystiskt död på stranden i populära svenskparadiset

Skarpa varningen: ”Väldigt farligt”

Tre dagar senare, den 5 juni, var William död. Efter det tragiska dödsfallet har kommunen uppdaterat GPS-skyltarna vid flera farliga områden längs floden, så att folk lättare kan berätta var de befinner sig vid en nödsituation.

Runt omkring flodområdet har man dessutom placerat ut fler livbojar, linor och påminnelser om att man inte bör simma i floden.

– Att simma i öppet vatten, som floder, är väldigt farligt och vi uppmanar alla ungdomar att förstå riskerna, men också hur man kan skydda sig vid fara, säger brandmannen Sean Kersse.

GPS-skyltar

Runt omkring flodområdet har skyltar, livbojar och livlinor satts upp.

Youtube

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mammans hjärtskärande ord: ”Snälla”

Det har gått ett år sedan den fruktansvärda olyckan. Williams familj är fortfarande i chock efter det ofattbara dödsfallet. Nu hoppas de att hans död ska göra skillnad och få folk att tänka till en extra gång innan de hoppar i en flod.

– Jag vill vädja till alla ungdomar, snälla se till så att din mamma inte behöver gå igenom samma sak som mig. Snälla, se efter varandra och var säkra på att alla vänner kommer hem helskinnade, säger Williams mamma Sharron Drennan.

William McNully

William McNally blev 13 år gammal.

McNally Family / SWNS

Foto: SWNS, Youtube

SENASTE NYTT!