Varningssignalerna – så vet du om din partner är otrogen

Charlotte Sander listar varningssignalerna att ha koll på
Exklusivt

Misstänker du att din partner är otrogen?
Relationsexperten Charlotte Sander listar vanliga varningssignaler att hålla koll på.
– De flesta som blir svikna har en magkänsla, säger hon.

Din partner smyger med mobilen, kommer med smålögner, smörar mer och vill testa nya saker i sängen. Ja, då kan hen vara otrogen. Här är några varningssignaler, ackompanjerat av relationsexperten Charlotte Sander, att hålla koll på om du misstänker att din partner vänstrar.

Förändrat mobilbeteende

Det spelar ingen roll om det är Android eller Iphone. En mobil är en mobil och ett förändrat mobilbeteende kan vara ett tydligt tecken på att din partner faktiskt hittat någon annan att tillbringa sin tid med.

– Man upptäcker något i mobilen när det plingar till någon kväll. Partnern som är otrogen har somnat och så ser man att det är något mycket mer intimt än vad det ska vara. Det kan också vara att man låser dörrar eller sitter på toan med telefonen, säger relationsexperten Charlotte Sander.

Förändrat beteende

Som om ett förändrat mobilbeteende inte vore nog så kan man också upptäcka en otrohet i ens partners personliga beteende. Har det förändrats drastiskt och personen börjar ta hand om sig själv på ett sätt som den inte gjort förut är det läge att checka magkänslan.

– Den otrogna förändrar sitt mönster och blir mer intresserad av att motionera och gå ner i vikt. Man kan inte riktigt ta på det men man ser och tänker ”jaha, vad händer nu då?”

– Kanske frågar partnern jättemycket: ”Tycker du jag är tjock” och försöker få bekräftelse av partnern, men egentligen vill man attrahera den man är otrogen med.

Förändrat sexliv

Ett sexliv som avtar alltmer med åren är en klassisk fördom om varför någon väljer att vara otrogen i ett förhållande. Och mycket riktigt, så kan det vara, men det kan också vara tvärtom.

– Det kan också bli mer sex. Lusten ökar när man är med den otrogna och man får en större sexlust, men sen vill man inte att partnern hemma ska upptäcka något och då tänker du kanske ”bara jag levererar på sexfronten är det vattentätt”.

– Man kanske också upptäcker att ens partner vill göra andra saker i sängen som den inte ha velat göra tidigare.

FLER AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

Lögner

Märker du att din partner plötsligt kommer med konstiga lögner är det dags att lyssna på alla varningsklockor som ringer.

– Framför allt smålögner. Man kommer på sin partner att ljuga om helt onödiga saker.

Partnern smörar mer

Är din pojkvän eller flickvän, fru eller man, trevligare än vanligt? Ja, det behöver inte nödvändigtvis vara något som är bra för er relation.

– Man vill vara mer till lags för att släta över och få allt att verka så normalt som möjligt. Man låter partnern får sin vilja igenom.

Dålig magkänsla

LÄS MER: Världens dyraste skilsmässor – svensk på listan

Våga lyssna på kroppens signaler. Om något känns fel kan det mycket väl vara så. Prata ut om problemen, konfrontera och öppna upp dig om vad du tänker eller känner med din partner. Magkänslan stämmer ofta och är något vi människor är alldeles för dåliga att lyssna på.

– De flesta som blir svikna har en magkänsla. Det är något som slår till i magen. Det kan vara fysiskt kännbart. Man känner ”det är något som inte stämmer”. Den här intuitionen bortser vi ofta ifrån, men jag skulle vilja uppmana folk till att lyssna mer på den. Det är jätteviktigt.

Mer bråk

Det behöver inte nödvändigtvis vara så att din partner smörar mer. En varningssignal kan även vara att ni bråkar mer än vanligt.

– Den som är otrogen stör sig helt plötsligt på den som är sviken. Det kan vara utseendemässigt. Man säger fel saker och börjar picka på en mer.

Inte incheckad

Märker du plötsligt av att din partner är frånvarande, att hen inte är sig lik? Har dialogen och kemin mellan er förändrats? Det kan vara en varningssignal.

– Man når inte de fina och djupa samtalen som man tidigare haft, där man känner ”åh, vad härligt. Idag connectade vi verkligen. Jag känner verkligen att vi hör samman”. Det fadear ut med sämre dialog som konsekvens.

LÄS OCKSÅ: Apor i otäckt storbråk – besökare avlägsnades från platsen

Charlotte Sander

Charlotte Sander är expert på relationer och medverkar ofta i media.

Pressbild

LÄS OCKSÅ: Leif GW:s teori om kungens stulna jättebjörn

LÄS OCKSÅ: Paula Smith från Bradford bortförd av aliens 52 gånger

FOTO: TT / Serny Pernebjer, Pressbild