Världens längsta kvinna flyger för första gången: ”Väldigt hedrad”

Rumeysa Gelgi ligger på båren på flygplanet och en flygvärdinna står framför henne och ler. Till höger ler Rumeysa Gelgi in i kameran.

FOTO: Instagram
Världens längsta kvinna har flugit för allra första gången.
Det krävdes flera specialåtgärder för att lyckas med flygdebuten.
”Ett hjärtligt tack till varje enskild person som är inblandad i min resa”, skriver turkiska Rumeysa Gelgi, 25, på Instagram.
Världens kortaste kvinna "Låt ingenting hålla dig tillbaka"
0:36

Efter reklamen: Världens kortaste kvinna "Låt ingenting hålla dig tillbaka"

(0:36)

Slå på ljud

Vissa kan nog tycka att det är rätt trångt i flygplanssätena i vanliga fall. Tänk då att vara världens längsta kvinna och sätta sig på ett flygplan.

Det var just vad Rumeysa Gelgi, 25, som bor i Turkiet nyligen gjorde. Hon lider av den ovanliga sjukdomen Weavers syndrom som bland annat gör att benen växer snabbt, vilket gör att drabbade blir väldigt långa. Med sina 2,15 meter är hon världens längsta kvinna enligt Guinness rekordbok.

Flera speciallösningar: ”Felfritt från början till slut”

25-åringen reser mycket för att prata om sin sjukdom men hon har aldrig flugit tidigare. Men nyligen gjorde hon sin premiärflygning från Istanbul i Turkiet till San Francisco i USA för en semester. Hon satt dock inte i ett vanligt flygplanssäte. Flygbolaget Turkish airlines hade plockat bort flera säten och i stället satt in en bår som Gelgi fick ligga på under den 13 timmar långa flygresan till USA, rapporterar CNN. Och flygdebuten verkar ha gått galant.

”En felfri resa från början till slut”, skriver Gelgi på sin Instagram.

Tacksamma orden: ”Väldigt hedrad och glad”

På Instagram passar hon även på att tacka alla som gjorde hennes första flygresa möjlig.

”Detta var min första flygning, men det kommer definitivt inte att vara den sista. Från och med nu kommer jag att vara väldigt hedrad och glad över att flyga till olika delar av världen med Turkisk airlines. Ett hjärtligt tack till varje enskild person som är inblandad i min resa”, skriver hon.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN