Ursula von der Leyen besöker Biden nästa vecka

Ursula von der Leyen besöker Biden nästa vecka

USA:s president Joe Biden och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen under G20-mötet i Indonesien i november förra året. Arkivbild.

Alex Brandon/AP/TT

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kriget i Ukraina, relationerna med Kina och gnisslande handelsrelationer kommer att stå högt upp på dagordningen när USA:s president Joe Biden den 10 mars tar emot EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i Vita huset.

De båda ledarna ska se över det "starka samarbetet" mellan USA och EU med att stödja Ukrainas kamp mot den ryska invasionen, meddelade Vita huset i ett uttalande på torsdagen.

Biden och von der Leyen kommer också att "diskutera USA-EU-samordningen för att bekämpa klimatkrisen genom att investera i ren teknik baserad på säkra leveranskedjor", enligt uttalandet.

Diskussionspunkten kan uppfattas som ett svar på den oro som finns inom EU för att europeiska företag ska tappa i konkurrenskraft i och med att USA sjösätter ett stort klimatstödspaket.

EU:s ansträngningar för minska beroendet av rysk gas, andra globala säkerhetsfrågor "inklusive vårt gemensamma arbete för att hantera utmaningarna från Folkrepubliken Kina", är ytterligare frågor som kommer att avhandlas.

FRÅN FÖRSTASIDAN