Troliga kvarlevor funna i ubåtsvraket

Troliga kvarlevor funna i ubåtsvraket

Vrakdelar från den imploderade ubåten Titan fördes i land till den kanadensiska ön Newfoundland under onsdagen.

Paul Daly/AP/TT
"Förmodade mänskliga kvarlevor" har hittats i de bärgade vrakdelarna från ubåten Titan, som imploderade under ett dyk till Titanics vrak den 18 juni, uppger den amerikanska kustbevakningen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Amerikanska medicinska experter ska analysera de förmodade kvarlevorna som har samlats in med stor försiktighet", sade kustbevakningen i ett uttalande efter det att vrakdelarna lastats av i Kanada.

Vrakdelar från miniubåten Titan som tidigare hittats på havsbotten vid Titanic, har nu förts till Saint John's på den kanadensiska ön Newfoundland.

Att bärga vrakdelarna är ett led i att föra undersökningen framåt om varför ubåten imploderade i förra veckan och alla fem ombord miste livet.

Det var den 18 juni som den cirka 6,5 meter långa turistubåten Titan dök ned mot den förlista oceanångaren Titanics vrak på 3 800 meters djup i Atlanten, utanför Newfoundland.

Efter en timme och 45 minuter tappade besättningen ombord på den följebåt som deltog från havsytan kontakten med Titan. En intensiv sökinsats tog vid.

Torsdagen den 22 juni meddelade den amerikanska kustbevakningen att vrakdelarna från den saknade miniubåten Titan hittats på havsbotten, knappt 500 meter från Titanic.

All fem ombord bedöms ha omkommit i en "katastrofal implosion", enligt kustbevakningen.

FRÅN FÖRSTASIDAN