Tiotusentals greker i protest efter tågolycka

Tiotusentals greker i protest efter tågolycka

En brinnande bil i centrala Aten under onsdagens transportstrejk som äger rum runtom i Grekland.

Petros Giannakouris
Tiotusentals personer protesterar på onsdagen runtom i Grekland – en dryg vecka efter den stora tågolyckan i landet där 57 människor omkom.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bakom demonstrationerna står fack- och studentföreningar och en transportstrejk lamslår stora delar av landets kommunikationer. Färjor som går mellan Greklands öar och fastlandet ligger i hamn och andra offentliga färdmedel står stilla.

I Aten har åtminstone 30 000 människor deltagit i protesterna. I Thessaloniki, landets näst största stad, har polisen och demonstranter drabbat samman. Mer än 20 000 personer rapporteras ha deltagit i protesterna i staden. Även i den sydliga staden Patras har polis använt sig av tårgas.

Det var den 28 februari som ett persontåg kolliderade med ett frakttåg. Frakttåget hade hamnat på fel spår. Många av de 57 döda var pendlande universitetsstudenter. Många omkom inuti demolerade och brinnande tågvagnar.

Under onsdagen anländer topptjänstemän från EU:s järnvägsbyrå till Aten för att bistå grekiska myndigheter när åtgärder ska vidtas för att höja säkerheten.

Tunnelbanan gick under några timmar i Aten för att göra det möjligt för människor att ta sig till protesterna.

FRÅN FÖRSTASIDAN