Ryssland: Drönare stoppade utanför Moskva

Ryssland: Drönare stoppade utanför Moskva

Den här bilden, som har publicerats av Moskvaregionens guvernör, sägs visa platsen där en av drönarna slog ned tidigt på onsdagsmorgonen.

Moskvaguvernören Andrej Vorobjovs Telegram-kanal via AP/TT
Tre drönare över Ryssland har stoppats eller störtat i utkanten av Moskva, enligt ryska uppgifter.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Två drönare stoppades i närheten av en militäranläggning sydväst om Moskva, enligt den ryska huvudstadsregionens guvernör Andrej Vorobjov.

Drönarna sägs ha varit på väg mot militära lagerbyggnader strax före klockan sex på morgonen lokal tid, varpå de stoppades av något slags elektromagnetiska störningar. Anläggningen ligger vid orten Kalininets, ungefär fem mil sydväst om Moskva i riktning mot staden Naro-Fominsk.

"Jag ber folk att behålla lugnet", skrev guvernören Vorobjov på Telegram på onsdagsmorgonen.

Senare hittades vrakdelar av en tredje drönare i Lukino, också söder om Moskva men ett par mil österut från de andra nedslagsplatserna.

Rysslands försvarsdepartement uppmärksammar anfall med totalt tre drönare. Det beskriver det som misslyckade ukrainska "terrorattacker". Inga personer eller byggnader sägs ha kommit till skada. Uppgifterna har inte styrkts av någon annan part.

Ukrainska anfall med framför allt drönare har regelbundet riktats mot rysk mark under det fullskaliga krigets gång, men då har det främst varit i områden nära gränsen. Den ukrainska militären brukar inte kommentera anfallen när de sker och så är fallet även nu.

I december sade sig Ryssland ha skjutit ned ukrainska drönare som var på väg mot militärbaser i regionerna Saratov och Rjazan.

Tidigt i maj sköts två drönare ned ovanför en byggnad i regeringskvarteren i Kreml i Moskva i en uppmärksammad incident. Ett par veckor senare slog drönare ned i åtminstone tre bostadshus i Moskvaområdet.

FRÅN FÖRSTASIDAN