Rydman ny näringsminister i Finland

05 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Finlands premiärminister Petteri Orpo presenterade sin nya regering den 20 juni. Nu har en av ministrarna ersatts.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sannfinländarna har utsett Wille Rydman till ny näringsminister i den finländska koalitionsregeringen. Han ersätter Vilhelm Junnila som avgick i fredags efter bara tio dagar på posten sedan det framkommit uppgifter om koppling till högerextrema rörelser.

Rydman säger att han är glad över förtroendet, men att han tar sig an uppgiften med blandade känslor, skriver Svenska Yle.

– Jag är ganska besviken på situationen kring minister Junnila. Vilhelm är min goda vän och jag skulle gärna ha sett honom fortsätta sitt arbete, säger den nye näringsministern..

Wille Rydman satt fram till juni 2022 i riksdagen för Samlingspartiet men lämnade riksdagsgruppen efter uppgifter i Helsingin Sanomat om att han skulle ha uppträtt opassande mot unga kvinnor. I januari i år lämnade han Samlingspartiet och kandiderade i valet i april för Sannfinländarna som han nu representerar i riksdagen.

Nationalistiska Sannfinländarna har sju av posterna i den nya regeringen. Samlingspartiet har åtta medan Svenska Folkpartiet tilldelats tre ministerposter.

Annons