Ryan sågar Trumps segerchanser i presidentvalet

28 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Donald Trump är ingen vinnare i nästa års presidentval, i alla fall enligt Paul Ryan, tidigare talman i representanthuset. Arkivbild.
Donald Trump är ingen vinnare i nästa års presidentval om han blir Republikanernas kandidat – tvärtom. Det anser i alla fall tidigare talmannen i representanthuset Paul Ryan som dömer ut expresidentens chanser.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Det är en katastrof om vi nominerar Trump. Vi kommer högst troligtvis att förlora, vi har inte vunnit något med honom sedan han vann valet 2016, säger Ryan till CNBC och syftar på på utgången i förutom valet 2018 även de senaste senatsvalen.

Paul Ryan går så hårt åt Trump att han anser att alla republikanska kandidater utom just Trump har en chans enligt honom mot den nuvarande presidenten, demokraternas Joe Biden.

– Jag är för vem som helst som inte heter Trump därför att jag tror att vi kan besegra Biden om vi inte nominerar en republikan i form av Trump, påpekar han i intervjun.

Paul Ryan som numera är involverad i investmentbolaget Solamere Capital ger dock också Joe Biden en rejäl skopa och hävdar att den sittande president är skyldig till den höga inflationsutvecklingen i USA.

Bidens taktik att efter pandemin få fart på USA:s ekonomi med olika stimulanspaket påpekar Ryan har "tryckt ned gaspedalen när det gäller inflationen".

Annons