Nytt skalv i Turkiet – pappa och dotter saknas

Nytt skalv i Turkiet – pappa och dotter saknas

Räddningsarbetare och drabbade i staden Malatya, som ligger i provinsen med samma namn, dagen efter den kraftiga jordbävningen den 6 februari.

Emrah Gurel/AP/TT
En ny jordbävning har skakat södra Turkiet. En man och hans dotter som återvänt för att hämta saker i sin bostad rapporteras ha begravts under en byggnad.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Skalvet inträffar tre veckor efter den kraftiga jordbävning som hittills tagit tiotusentals människors liv.

Centrum för jordbävningen, med en magnitud på 5,6, är staden Yesilyurt i Malatyaprovinsen, enligt landets katastrofmyndighet.

En person har dött och ett 70-tal skadats, enligt myndigheten. Flera hus som var skadade sedan det tidigare skalvet har kollapsat.

Ett fyravåningshus är en av byggnaderna som rasat samman. Där rapporteras en pappa och hans dotter som gått in i byggnaden för att hämta tillhörigheter ha hamnat under bråten, säger stadens borgmästaren Mehmet Cinar till mediebolaget Habertürk.

I en annan del av Malatya letar räddningspersonal genom bråte som landat på parkerade bilar, rapporterar Habertürk. Många människor i de jordbävningsdrabbade områdena har tagit sin tillflykt till sina bilar när deras bostäder antingen förstörts i skalvet eller skadats och blivit osäkra.

Malatya var en av elva provinser i Turkiet som drabbades hårt i det kraftiga skalvet den 6 februari. I Turkiet och Syrien, där jordbävningen också var förödande, har sammanlagt 48 000 människor omkommit hittills.

FRÅN FÖRSTASIDAN