Nya "himlafloder" lamslår delar av Kalifornien

Nya "himlafloder" lamslår delar av Kalifornien

Översvämning i Watsonville i Santa Cruz County i Kalifornien på lördagen.

Nic Coury/AP/TT
Tusentals personer har tvingats lämna sina hem när en ny vinterstorm dragit in över Kalifornien – och redan nästa vecka kan ett nytt oväder drabba delstaten.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tusentals personer tvingades evakuera sina hem under fredagen efter att snö, regn och hård vind slagit till mot delar av delstaten. I samhället Soquel i Santa Cruz County isolerades flera bostadsområden efter att en å svämmat över och förstört delar av huvudgatan. Invånarna har uppmanats att stanna inomhus.

I Monterey County har också över 8 500 personer evakuerats under lördagen – inklusive 1 700 personer i den oinkorporerade orten Pajaro där en flod svämmats över till följd av skyfallet.

Det höga vattenståndet i Tule River i centrala Kalifornien har också lett till flera översvämmade bostäder och människor bör helst, om möjligt, undvika att befinna sig på vägarna och vara uppmärksam på de varningar som utfärdas.

Ovädret, en så kallad himlaflod, är det tionde i raden under vintermånaderna de senaste tre åren. Michael Anderson, klimatolog vid vattenmyndigheten DWR, uppger att ytterligare vinterstormar kan vara på gång redan under den kommande veckan.

Myndigheterna försöker samtidigt ta vara på de regnmängder som kommer då stora delar av delstaten har lidit av extrem torka.

FRÅN FÖRSTASIDAN