Minst fyra döda i masskjutning i USA

Minst fyra döda i masskjutning i USA

Minst fyra personer dödades under skjutning på en tonårsfest i Dadeville i Alabama i USA på lördagskvällen, lokal tid.

Elizabeth White/AP/TT
Minst fyra personer har av polisen bekräftats döda i en masskjutning vid en tonårsfest i staden Dadeville i Alabama, USA.
Minst 15 skadades, de flesta av dem är tonåringar.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Fyra liv har tragiskt gått förlorade, och många har skadats, säger Jeremy Burkett, talesperson för delstatens polismyndighet.

Det närliggande sjukhuset Lake Martin Community Hospital har tagit emot 15 skottskadade personer, flertalet tonåringar, berättar Heidi Smith, en av cheferna för vårdbolaget som driver sjukhuset, för nyhetsbyrån AFP.

Tillståndet för fem av dessa personer uppges vara kritiskt.

Mer än tolv timmar efter skjutningen ägde rum är polisen mycket återhållsam med detaljer om vad som har hänt och om någon misstänkt har gripits eller identifierats.

– Vi kan inte säga mer just nu, säger Jeremy Burkett, men tillägger att dådet var "kopplat till en födelsedagsfest".

Enligt personer ur den lokala befolkningen och lokalpressen rörde sig om en 16-årsfest för en flicka som hölls i en danslokal.

USA:s president Joe Biden har informerats om händelsen.

"Vad har vår nation blivit när barn inte kan gå på en födelsedagsfest utan fruktan", sade Biden – som länge verkat för hårdare vapenkontroll – i ett uttalande.

"Skjutvapen är den största barnamördaren i Amerika, och siffrorna ökar – de minskar inte. Detta är skandalöst och oacceptabelt", fortsätter han.

FRÅN FÖRSTASIDAN