Minister: Ansvariga för tågkrasch identifierade

04 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Över 300 människor miste livet i tågolyckan i Indien.
Både orsaken till tågolyckan i Indien och de ansvariga har identifierats. Det säger landets järnvägsminister.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Vi har identifierat orsaken till olyckan och människorna som bär ansvaret, säger Ashwini Vaishnaw, minister med ansvar för järnvägen, till medier.

Han pekar på att det handlar om ett fel på signalsystemet, som ledde ett av tågen till fel spår. Fler detaljer vill Vaishnaw inte lämna förrän en utredning har gjorts eftersom han menar att det inte skulle vara lämpligt.

Minst 300 personer omkom i olyckan i Odisha i landets östra del.

Indiska myndigheter har meddelat att man under morgonen avslutat arbetet med att leta efter överlevande. Över 900 personer skadades i olyckan. Totalt befann sig nästan 3 000 personer på de tre tågen.

Det var under fredagen som passagerartåget kolliderade med ett godståg och spårade ur. Därefter kolliderade ett tredje tåg med några av de urspårade vagnarna. En preliminär utredning visade redan under lördagen att ett signalfel kunde ligga bakom.

Indiens premiärminister Narendra Modi besökte olycksplatsen under lördagen. Han uttryckte sin bestörtning över det inträffade, och meddelade att orsaken till olyckan ska utredas, rapporterar Sky News.

Annons

– De skyldiga bör få det strängaste straffet – de kommer inte att komma undan, sade Modi under en presskonferens.

Annons