TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Man lynchad i Pakistan

07 maj, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Trafik i centrala Peshawar, huvudstad i den nordvästra pakistanska provinsen Khyber Pakhtunkhwa, som gränsar mot Afghanistan. Arkivbild.
En man anklagad för blasfemi slogs på lördagen ihjäl av en uppretad folksamling i Pakistan, enligt landets polis.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Händelsen inträffade i samband med en demonstration i den ultrakonservativa Khyber Pakhtunkhwa-provinsen i landets nordvästra hörn.

Demonstranterna hade samlats för att uttrycka sitt stöd för den tidigare premiärministern Imran Khans parti. Den dödade mannen, som var i 40-årsåldern, hade talat inför folksamlingen och avslutade sitt anförande med en bön.

Enligt den lokala polisen uppfattades bönen som blasfemisk av delar av folksamlingen, som attackerade mannen.

Enligt vittnen försökte polisen stoppa lynchningen genom att låsa in mannen i en butik, men butiksdörren bröts upp och attacken fortsatte. På videoklipp i sociala medier syns människor slå och stampa på den livlösa kroppen.

Blasfemi är känsligt i det djupt religiösa Pakistan, där minsta antydan till förolämpning av islam kan leda till våld i vissa delar av landet.

Enligt nyhetsbyrån AFP, som hänvisar till den Lahorebaserade människorättsorganisationen Centre for Social Justice, har över 2 000 personer anklagats för blasfemi sedan 1987, och minst 88 personer dödats vid lynchningar.

Annons