TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Malaysias tidigare premiärminister åtalad

10 mar, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Malaysias tidigare premiärminister Muhyiddin Yassin höjde näven när han infann sig i domstolen i Kuala Lumpur på fredagen.
Malaysias tidigare premiärminister Muhyiddin Yassin åtalas misstänkt för penningtvätt och korruption.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den 75-årige Muhyiddin Yassin har förklarat sig oskyldig till fyra fall av maktmissbruk och mutbrott samt två fall av penningtvätt. Han greps på torsdagen men släpptes sedan mot borgen. På fredagen meddelades att han åtalas.

Yassin menar att åtalet mot honom är politiskt och ett försök att krossa hans oppositionsallians innan den kommande valet.

Han sade att anklagelserna och åtalet var ett sätt att försöka dra skam över honom och försvaga hans islamdominerade allians som har starkt stöd bland etniska malaysier som utgör två tredjedelar av landets befolkning på 33 miljoner människor.

Nuvarande premiärminister Anwar Ibrahim tillbakavisade anklagelserna om att åtalet var politiskt motiverat. Han tillträdde sin post i november och beordrade då en genomgång av regeringsprojekt som godkänts av de tidigare styrande, inklusive Muhyiddin som var premiärminister i Malaysia från mars 2020 till augusti 2021.

Om Muhyiddin Yassin skulle finnas skyldig till anklagelserna riskerar han upp till 20 års fängelse för var och en av korruptionsanklagelserna och 15 år vardera för penningtvättsbrotten.

Annons