Kyla tvingar påven avstå från korsvägsandakt

Kyla tvingar påven avstå från korsvägsandakt

Påve Franciskus skrevs nyligen ut från en tredagarsvistelse på ett sjukhus i Rom där han vårdats för luftrörskatarr.

Andrew Medichini/AP/TT
Ruggigt väder i Rom har fått påve Franciskus att avstå från att på plats delta i långfredagens traditionsenliga korsvägsandakt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den 86-årige påven kommer i stället att följa ceremonin från sin bostad Casa Santa Marta i Vatikanen.

"Med anledning av de senaste dagarnas intensiva kyla kommer påve Franciskus att följa kvällens korsvägsandakt från Casa Santa Marta och delta i bönen tillsammans med Roms stift och de som samlats vid Colosseum", skriver Vatikanen i ett uttalande på fredag.

Nattemperaturerna är ovanligt kalla i Rom för årstiden och efter mörkrets inbrott har de krupit ner till endast fyra plusgrader, skriver AP.

Tusentals troende brukar närvara i korsvägsandakten och i år blir det första gången sedan han blev påve för tio år som Franciskus inte deltar i ceremonin på plats.

Påven har haft tilltagande hälsoproblem den senaste tiden, och han lider av kronisk knäsmärta. Den 1 april skrevs han ut från ett sjukhus i Rom efter att under tre dygn behandlats med antibiotika mot luftrörskatarr.

Korsvägsandakten hedrar minnet av de 14 stationerna för Jesu lidande och död i Golgata, från hans fördömelse till hans begravning. Utomhusceremonin äger rum utanför den klassiska amfiteatern Colosseum i Rom.

På söndag väntas Franciskus leda den traditionsenliga påskmässan på Petersplatsen.

FRÅN FÖRSTASIDAN