Kungligt: Bye, bye corgis – vov vov jack russells

Kungligt: Bye, bye corgis – vov vov jack russells

Camilla med Beth, till vänster, och Bluebell. Arkivbild.

Arthur Edwards/AP/TT
Att det pågår vaktombyte i Buckingham Palace har knappast undgått någon. En ny kung ska krönas – liksom en ny drottning. Och med det gör drottning Camillas två hundar, Bluebell och Beth, officiellt entré i det kungliga slottet i London.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det betyder också att en ny hundras – den kaxiga jack russell – tar över positionen som "kunglig hund" från framlidna drottning Elizabeths älskade welsh corgi.

För britterna har Elizabeths corgis alltid funnits runt drottningen och under sin livstid hade hon ett 30-tal hundar (även några blandraser) varav fyra troget fanns vid hennes sida under monarkens sista dagar i september förra året.

Bluebell och Beth är "adopterade" av Camilla från ett räddningscenter för hundar och de båda har tidigare framträtt i kungliga sammanhang. Exempelvis återfinns de i ett porträtt som målades av Charles och Camilla när paret firade 15-årig bröllopsdag, skriver nyhetsbyrån AFP.

– Jag tror nog att man lugnt kan räkna med att rasen jack russell kommer öka i popularitet nu, säger Bill Lambert, talesperson för Storbritanniens nationella kennelklubb, till AFP.

Enligt Lambert så gillar jack russell, som alla andra hundar, sällskap. Men de "uppskattar också viss lyx".

Lampert konstaterar också att welsh corgi sannolikt nu kommer "att minska en aning" i popularitet.

FRÅN FÖRSTASIDAN