TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Kritik mot CNN efter Trump-intervju

11 maj, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
CNN:s beslut att sända en så kallad "town hall-intervju" med Donald Trump på bästa sändningstid under onsdagskvällen får hård kritik i flera amerikanska medier. Arkivbild.
CNN:s beslut att sända en så kallad "town hall-intervju" med Donald Trump på bästa sändningstid under onsdagskvällen får hård kritik i flera amerikanska medier.
"Ett greatest-hits-medley av lögner" lyder Politicos beskrivning av intervjun.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Intervjun med den amerikanske ex-presidenten, som sändes under onsdagskvällen på tv-kanalen CNN, får känslorna att svalla i de amerikanska medierna.

Politico kallar intervjun för ett ”greatest-hits-medley av lögner om valet, som älskades av den republikan-dominerade publiken". MSNBC:s Chris Hayes skriver att tv-kanalens val att sända intervjun är "svårförsvarligt", skriver New York Times.

Självkritik från CNN

Även CNN är självkritiska efter intervjun, där Trump under 70 minuter frågades ut av den mycket rutinerade journalisten Kaitlan Collins.

"Trump ljög om valet 2020. Han tog inget ansvar för upproret den 6 januari, som utlöstes av lögnerna. Och han hånade E. Jean Carrolls anklagelser om sexuella övergrepp – som han funnits skyldig till av en jury på tisdagen. Och CNN sände allt. Det bara fortsatte och fortsatte. Det kändes som att återuppleva 2016", skriver tv-kanalen på sin sajt.

Nekade till anklagelser

Intervjun med Donald Trump sändes dagen efter att en jury i New York funnit honom skyldig till att ha utsatt författaren och journalisten E. Jean Collins för sexuellt övergrepp och förtal.

Trump kommenterade domen med att upprepa sitt påstående att han aldrig träffat Collins. "Den här kvinnan – jag känner henne inte. Jag har aldrig träffat henne och jag har ingen aning om vem hon är", sa den amerikanske ex-presidenten.

Onsdagskvällens intervju var Donald Trumps första medverkan i CNN sedan presidentvalet 2016.

Annons