Källa: Vapenkontrakt mellan Iran och Ryssland

Källa: Vapenkontrakt mellan Iran och Ryssland

Iran uppges ha sålt ammunition till Ryssland. Tidigare har USA offentliggjort material om att Iran sålt drönare till det krigförande landet. Arkivbild.

Vahid Salemi/AP/TT
Ett påstått vapenkontrakt visar att Iran har sålt ammunition till Ryssland för att användas i Ukrainakriget, uppger en källa för Sky News.
Dokumentets äkthet har inte kunnat verifieras från oberoende håll.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kontraktet påstås visa en storaffär med olika typer av ammunition värda över motsvarande tio miljoner kronor. Det 16-sidiga dokumentet är, om det visar sig vara äkta, det första konkreta beviset på att Iran sålt ammunition till Ryssland.

– Detta är ett kontrakt mellan iranierna och ryssarna om krigsmateriel. Vi tror att det är 100 procent äkta, uppger en säkerhetskälla för Sky News.

Rysslands och Irans ambassader i Storbritannien har inte kommenterat uppgifterna. Ukraina och Storbritannien har uppgett att dokumenten kommer att undersökas.

Tidigare i år har Iran anklagats för att ha tillhandahållit stora mängder ammunition till Ryssland. USA har tidigare offentliggjort underrättelsematerial om att Iran har sålt hundratals attackdrönare till Ryssland.

Både Ryssland och Iran omfattas av omfattande sanktioner från omvärlden.

FRÅN FÖRSTASIDAN