Johnson om nya partygatekritiken: "Skräp"

15 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Boris Johnson. Bild från i våras.
Boris Johnson ljög om "partygate" och borde stängas av från parlamentet, har en utredning nu kommit fram till. Men den brittiske expremiärministern avfärdar rönen som "skräp".
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Regeringens inre krets hade flotta fester och bjudningar, samtidigt som landet i stort tvingades in i brutal lockdown när pandemin var som värst. Och när det sedan avslöjades så vilseledde premiärministern omvärlden om vad som hänt.

Det är resultatet av en utskottsutredning som lades fram på torsdagen. Johnson borde enligt utredningen straffas med 90 dagars avstängning från politiken – en rekommendation som dock blir meningslös eftersom han avgick som premiärminister förra året, och förra veckan lämnade även parlamentet i London.

58-åringen har kallat utredningen för en häxjakt, och dömer nu ut resultaten som ett politiskt karaktärsmord.

"Utskottet påstår att jag medvetet vilseledde underhuset, att jag med vett och vilja dolde vad jag visste om förbjudna händelser", kommenterar en rasande Johnson utredningen.

"Det är skräp. Det är lögn. För att nå denna vettlösa slutsats kommer utskottet med en rad utsagor som är uppenbart absurda eller motsägs av fakta".

Annons