TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Harry ut och Andrew in i kunglig flyttmanöver

01 mar, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Prins Harry, till vänster, Meghan, i mitten, och prins Andrew, till höger. Nu rapporterar medier i Storbritannien att Harry och Meghan tvingas lämna den bostad de har i Storbritannien för att prins Andrew väntas flytta in. Arkivbild från 2019.
Brittiska medier rapporterar att prins Harry och hans hustru Meghan kommer att tvingas flytta ut från den bostad i Windsor som paret haft som sin brittiska bas efter att de lämnat Storbritannien.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den kungliga bostaden – Frogmore Cottage – var en bröllopsgåva från Harrys farmor, den nu bortgångna drottning Elizabeth.

Enligt bland andra Daily Telegraph är det ingen mindre än kung Charles vanärade lillebror, prins Andrew som nu kommer att flytta in i bostaden.

Harry och Meghan, som har kvar titlarna hertigen och hertiginnan av Sussex, rapporteras ha blivit tillsagda att utrymma fastigheten i januari bara några dagar efter publiceringen av prins Harrys omtalande memoarbok "Den andre".

Sett över ekonomin

Prins Harrys far, kung Charles, har länge förespråkat en bantad monarki och har sedan hans mor gick bort i september i fjol gjort en översyn av den kungliga familjens ekonomi.

Det har spekulerats i att Andrews drygt 3,1 miljoner svenska kronor i årligt stöd är på gång att dras in. Om uppgifterna stämmer skulle det innebära att prins Andrew inte har möjlighet att bo kvar i sin nuvarande 30-rums-bostad, Royal Lodge som också är belägen i Windsor, på grund av dess höga underhållskostnader.

Flytt i sommar

Enligt anonyma källor har Harry och Meghan till sommaren på sig att flytta ut ur Frogmore Cottage.

Hertigparet flyttade till Kalifornien i USA 2020 efter att under dramatiska former lämnat det kungliga livet i Storbritannien.

Andrew har tvingats lämna det offentliga kungliga livet bland annat på grund av sin vänskap med den numera avlidne amerikanske finansmannen Jeffery Epstein, som dömts för sexualbrott.

Annons