Fortsatt jakt på misstänkt Texas-skytt

Fortsatt jakt på misstänkt Texas-skytt

Poliser från flera olika polismyndigheter deltar i jakten på den misstänkte skytten i San Jacinto, Texas.

Yi-Chin Lee/AP/TT
Den man som misstänks ha skjutit ihjäl sina grannar i Texas, USA, när han ombads att sluta skjuta på sin tomt, är ännu på fri fot. Polisen har utökat området för jakten på honom.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

38-åringen misstänks ha skjutit fem personer till döds, bland dem en åttaårig pojke. Mannen ska enligt polisen ha öppnat eld i grannhuset sedan han natten mot lördag ombetts att sluta skjuta på sin gårdsplan, eftersom grannarna ville sova.

Morden beskrivs som "närapå rena avrättningar".

Skytten jagas inom en radie av drygt tre mil från Cleveland , där dådet skedde, enligt polischefen i San Jacinto län, Greg Capers.

Kläder och en telefon har hittats när polisen finkammat ett område med skog, men polishundarna tappade spåret. Polisen befarar att mannen ännu är beväpnad med det halvautomatiska gevär han misstänks ha använt vid skjutningen.

– Han kan vara var som helst nu, säger Greg Capers.

Det är inte ovanligt att människor i trakten skjuter på sin egen gård som avkoppling, enligt en granne. Polisen hade flera gånger tidigare ryckt ut till mannen och bett honom att sluta skjuta.

Masskjutningen är den senaste i raden i av många i USA, där året ser ut att gå mot ett nytt dystert rekord av dödliga skjutningar.

FRÅN FÖRSTASIDAN