Dödsfall och inställda flyg efter stormen Poly

05 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
En kraftig sommarstorm har orsakat stor förödelse i Amsterdam.
Stormen Poly drog tidigt på onsdagen in över den nederländska kusten och delar av Tyskland med vindbyar på upp till 33 meter per sekund. Två personer har dödats och hus och bilar skadats av omkullfallna träd.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nederländernas meteorologiska institut utfärdade under förmiddagen en röd stormvarning, den högsta varningsnivån, för stora delar av landet. En vindby på kusten väster om Amsterdam registrerades till drygt 146 kilometer i timmen och myndigheterna har uppmanat människor att stanna inomhus.

I staden Haarlem dödades en kvinna när ett träd föll på en bil. Två män har också skadats allvarligt i Amsterdam av fallande träd och kraftledningar, uppger lokala medier. Ett träd föll på en husbåt i en av Amsterdams kanaler, medan ett annat välte över en spårvagn i Haag utan att någon kom till skada.

Stormen har även medfört stora störningar i flygtrafiken till och från flygplatsen Schiphol – en viktig knutpunkt för flyg från Asien, Mellanöstern och USA till resten av Europa. Över 400 flighter har fått ställas in.

Kraftiga vindbyar drabbade också delar av nordvästra Tyskland. I Rhede nära den holländska gränsen omkom en kvinnlig fotgängare när hon träffades av ett fallande träd.

Annons

Under eftermiddagen har beredskapsnivån sänkts då när stormen går mot nordost och försvagas. Den väntas under kvällen blåsa in i Tyskland och Danmark.

Annons