Brevet kom fram efter över 100 år

Brevet kom fram efter över 100 år

Efter hundra år kom brevet fram. Det är fortfarande ett mysterium var det varit fram tills nu. Arkivbild.

Pontus Lundahl/TT
Mitt under brinnande världskrig, i februari 1916, skrev Christabel Mennel ett brev till sin vän Katie för att berätta om sin semesterförkylning. Över 100 år senare landade brevet på mattan hemma hos Finlay Glen i södra London.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Vi såg att det stod 16 på kuvertet, så vi tänkte att det handlade om 2016. Sedan märkte vi att det var en kung på frimärket, snarare än drottning Elizabeth, säger Finlay Glen till CNN.

Frimärket, med värdet 1 pence, föreställde kung George V, som avled 1936.

Trots att det i Storbritannien är olagligt att öppna andras brev bestämde sig Glen för att sprätta kuvertet.

– När vi insåg att det var väldigt gammalt kände vi att det var ok att öppna.

Enligt en lokal historiker, Stephen Oxford, var mottagaren "Katie" hustru till en frimärksmagnat i London, Oswald Marsh. Avsändaren, Christabel Mennel, var dotter till en tehandlare och brevet sändes under en semester på badorten Bath i sydvästra England.

I brevet berättar Christabel om hur hon varit bedrövad eftersom hon drabbats av en kraftig förkylning.

Men det är fortfarande ett mysterium var brevet funnits sedan 1916. Brittiska Postverket skriver i ett uttalande att gamla brev då och då dyker upp men att "det är oklart vad som hänt i det här fallet".

En ledtråd kan vara att frimärket är stämplat i Sydenham i sydöstra London, så enligt Oxford kan det "ha legat i ett mörkt hörn på postkontoret i Sydenhamn" och upptäckts nyligen.

Brevet landade i Finlay Glens brevlåda redan för ett par år sedan, men det lämnades nyligen in till ett lokalt historiesällskap för vidare efterforskningar.

FRÅN FÖRSTASIDAN