Begravdes levande i oväder – flera barn döda

11 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Båtar uppdragna på land i en fiskehamn på lördagen efter varningar om att en cyklon är på ingång och att man därför inte ska fiska i Arabiska havet. Arkivbild.Fareed Khan/AP/TT
Minst 27 människor, bland dem åtta barn, har omkommit i nordvästra Pakistan där omfattande regn har följts av kraftiga vindar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Minst tolv människor begravdes levande efter att tak och väggar på deras hus rasade, säger Taimur Ali Khan, talesperson för den regionala katastrofmyndigheten.

Fyra distrikt i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen drabbades av stormarna sent på lördagen. I distriktet Bannu har 15 människor omkommit enligt uppgifterna, bland dem fem syskon mellan två och elva år gamla.

I samtliga fyra distrikt har myndigheterna utropat nödläge.

Myndigheterna i landets södra delar varnar på söndagen för att en cyklon närmar sig Pakistan och Indien från Arabiska havet.

I Sindhprovinsen varnar myndigheterna för extrema regn och vindar på uppemot 27 meter per sekund under veckan som kommer.

I fjol drabbades Pakistan av monsunregn av tidigare inte skådad omfattning som ledde till att en tredjedel av landet lades under vatten. Två miljoner hem skadades och över 1 700 människor omkom.

Annons