Antalet skadade stiger efter Alabamaskjutning

Antalet skadade stiger efter Alabamaskjutning

Polisen är förtegen om vem och vad som låg bakom masskjutningen på en tonårsfest där fyra personer dödades och närmare 30 skadades. Arkivbild.

Elizabeth White/AP/TT

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Minst fyra personer dödades och uppemot 30 skadades i en masskjutning vid en tonårsfest på lördagen i staden Dadeville i Alabama, USA.

Till att börja med uppgav polisen att minst 15 skadats men meddelade senare att minst 28 personer skadats, vissa av dem allvarligt.

Mer än tolv timmar efter skjutningen ägde rum är polisen mycket återhållsam med detaljer om vad som har hänt och om någon misstänkt har gripits eller identifierats.

– Vi kan inte säga mer just nu, säger Jeremy Burkett som är talesperson för delstatens polismyndighet, men tillägger att dådet var "kopplat till en födelsedagsfest".

Hittills i år har det inträffat 163 masskjutningar i USA, enligt den ideella gruppen Gun Violence Archive. I gruppens sammanställning definieras en masskjutning av att minst fyra personer, exklusive gärningsperson, träffats av skott och antingen dött eller skadats.

FRÅN FÖRSTASIDAN