Amerikansk medborgare dödad på Västbanken

Amerikansk medborgare dödad på Västbanken

En palestinsk man går bland utbrända bilar i staden Hawara.

Ohad Zwigenberg/AP/TT
En israel, som också var amerikansk medborgare, har dödats i oroligheterna i närheten av staden Jeriko på Västbanken, meddelar USA:s utrikesdepartement.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Vi fördömer det fruktansvärda dödandet av två israeliska bröder nära Nablus och dagens dödande av en israel nära Jeriko, som vi förstår också var en amerikansk medborgare, säger Ned Price, talesperson vid det amerikanska utrikesdepartementet.

– Vi fördömer också det utbredda orättvisa våldet från bosättare mot palestinska civila efter dödandet, tillägger han.

Under söndagen sköts två israeliska bosättare på det ockuperade Västbanken till döds i staden Hawara, nära Nablus. Dödsskjutningen ledde till protester och attacker mot palestinska mål, och ett 30-tal bostäder och fordon sattes i brand i det värsta våldsutbrottet på årtionden.

En palestinsk man dödades i sammandrabbningarna, enligt palestinsk räddningspersonal. Omkring 100 personer skadades i oroligheterna, de flesta efter att ha inandats tårgas.

Våldet bröt ut samtidigt som israeliska och palestinska representanter träffades för försoningssamtal i Jordanien.

Under måndagen framkom att Israel skickar hundratals soldater som förstärkning till Västbanken efter helgens oroligheter, som fortsatt in i den nya veckan.

Israeliska soldater har börjat flytta bort bosättare som i helgen tältat nära en tidigare evakuerad bosättning vid staden Nablus.

FRÅN FÖRSTASIDAN