Bolsonaro på väg hem till Brasilien

Bolsonaro på väg hem till Brasilien

Brasiliens tidigare president, den högerextreme Jair Bolsonaro, planerar att återvända till Brasilien. Arkivbild.

Rebecca Blackwell/AP/TT
Brasiliens tidigare president Jair Bolsonaro kan snart vara tillbaka i Brasilien. Han säger att han planerar att återvända någon gång de kommande veckorna. Brasiliens förre president, den högerextreme Jair Bolsonaro, har varit i USA sedan den 31 decembe

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Brasiliens förre president, den högerextreme Jair Bolsonaro, har varit i USA sedan den 31 december förra året. Han kom till Florida samma kväll som hans efterträdare Luiz Inácio Lula da Silva svors in som Brasiliens president.

På lördagen talade Jair Bolsonaro under ett evenemang arrangerat av den högerextrema organisationen "Yes Brazil USA" i Florida och kommenterade då för första gången när han tänker resa tillbaka till Brasilien. Beskedet från Bolsonaro var att han har för avsikt att återvända till Brasilien "de kommande veckorna".

Bolsonaro reste först in i USA på ett enmånaders diplomatvisa som inte var giltigt efter den 31 januari. Hans advokater sade nyligen till medier i Brasilien att Bolsonaro ansökt om turistvisum för att kunna stanna längre i USA.

Det har varit en del spekulationer kring om och när Jair Bolsonaro ska återvända till Brasilien där han utreds för en rad brott, bland annat anstiftan till upplopp i samband med att kongressen stormades av hans anhängare den 8 januari.

FRÅN FÖRSTASIDAN