70 soldater söker efter hjältehund i Amazonas

70 soldater söker efter hjältehund i Amazonas

En hundförare i den colombianska armén med en kollega till sökhunden Wilson som saknas i Amazonas regnskog.

Ivan Valencia/AP/TT
Sökhunden Wilsons tassavtryck ledde räddningsmanskapet till barnen som hade varit försvunna i Amazonas regnskog i 40 dagar. Nu söker ett 70-tal soldater efter den fyrbenta hjälten som själv sprang vilse i djungeln.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

De fyra syskonen – 13, nio, fem och ett år gamla – hittades undernärda men mirakulöst vid liv förra månaden, efter en flygplanskrasch i den colombianska delen av Amazonas.

Den belgiska vallhunden Wilson, som hade fått nosa på kläder tillhörande barnen, sprang ifrån sin hundförare den 18 maj när han fick upp ett spår.

Tio dagar senare hittade militären fotspår från barnen intill Wilsons tassavtryck. Spåren hjälpte sökinsatsen att ringa in området där barnen sedan hittades den 9 juni.

– Barnen pratade med oss ​​och bekräftade att hunden var med dem i två eller tre dagar, uppgav Pedro Sánchez, som ledde räddningsinsatsen, till lokala medier.

Wilson försvann

Men Wilson hittade aldrig tillbaka till räddningsmanskapet. 70 colombianska soldater har sedan dess fortsatt sökandet efter Wilson i den täta regnskogen.

Förra veckan meddelade militären att två löptikar placerats ut i området där barnen hittades, i hopp om att locka in Wilson.

Även mat samt kläder tillhörande hans hundförare har placerats ut, i hopp om doften ska leda Wilson tillbaka till säkerhet.

Tecknade en hund

Barnen återhämtar sig fortfarande på sjukhus och har inte pratat med pressen. Men nyligen ritade den 13-åriga systern en teckning av regnskogen med en svart och brun hund som liknar Wilson.

Trots att regnskogen är en farlig och svår miljö att överleva i för en hund som Wilson har den colombianska militären inte gett upp hoppet om att hitta honom vid liv.

– Han är väldigt energisk och stack alltid ut på grund av sin styrka, energi och starka temperament, säger hundtränaren Elvis Porras, som tränade Wilson vid militärens hundakademi i Bogotá.

FRÅN FÖRSTASIDAN